Συνεργασια του Ιδρυματος Θρακικης Τεχνης και Παραδοσης με το εργαστηρι «Tο κουκουλι»

Μια καινούρια στέγη βρήκε το εργαστήρι ελεύθερης εικαστικής έκφρασης «Το Κουκούλι» της κ. Ανύσιας Φραγγατζή, μετά τη συνεργασία, που συμφωνήθηκε με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Ο κόσμος, που θέλει να αναπτύξει δημιουργικά το ταλέντο του σε διαφόρους τομείς της τέχνης, θα μπορεί από τον Σεπτέμβριο να εγγράφεται στα τμήματα του εργαστηρίου, που θα εδράζεται πλέον στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος.

Στόχος του εργαστηρίου η ελεύθερη εικαστική έκφραση

Η δραστηριότητες του εργαστηρίου, που λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια, αποσκοπούν στην ελεύθερη έκφραση και την απελευθέρωση των ιδιαίτερων δυνατοτήτων κάθε ανθρώπου. Η κ. Φραγγατζή, έχοντας σπουδάσει art therapy στη Γερμανία επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει μια διαφορετική νοοτροπία στους μαθητές, όσον αφορά την ενασχόληση τους με τα εικαστικά, προτρέποντας τους να αποτυπώνουν σ’ αυτά το προσωπικό τους στίγμα και να αποδεσμεύονται από στεγανά και στερεότυπα. Επιχειρεί να τους μάθει να εκφράζονται ελεύθερα μέσα από την τέχνη, να ικανοποιούν τον εαυτό τους, να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Στη δημιουργική αυτή προσπάθεια πρωτεύοντα ρόλο έχει η ψυχολογία, γι’ αυτό και ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην αυτοπεποίθηση των μαθητών.

Η κρίση δημιούργησε αβεβαιότητα για το μέλλον μας

Μιλώντας στον ΠτΘ, η κ. Φραγγατζή, υπεύθυνη του εργαστηρίου, υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία μέχρι τώρα με τους υπευθύνους του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη δυνατότητα, που της δόθηκε, να συνεχίσει το έργο της, αφού αναμενόταν το εργαστήρι να σταματήσει τη λειτουργία του. «Λόγω και της κρίσης, που περνάμε, ήταν πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας τον τελευταίο καιρό. Με τη συνεργασία μας αυτή μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην τοπική κοινωνία στον τομέα των τεχνών. Ελπίζουμε από τον Οκτώβριο να έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο». Αναφερόμενη στην οικονομική συνδρομή από την πολιτεία και τους τοπικούς φορείς, δήλωσε, ότι «αν εξαιρέσουμε μια μικρή επιχορήγηση που δεχτήκαμε όταν πρωτοξεκινήσαμε, δεν είχαμε κάποια άλλη βοήθεια όλα αυτά τα χρόνια».

Ανάγκη να πλαισιώσουμε το έργο του εργαστηρίου

Από τη μεριά του, ο κ. Σοφιανός Ούτατζης, διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, δήλωσε την ικανοποίησή του για την εν λόγω συνεργασία και τόνισε, ότι «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε στόχο να εμπλουτίζουμε τα εργαστήρια, που φιλοξενούμε, για να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις του κοινού. Γνωρίζαμε τη δουλεία, που κάνει η κ. Φραγγατζή, η οποία είναι ιδιαίτερα αξιόλογη, και είναι κάτι διαφορετικό σε ότι έχει να κάνει με τις δραστηριότητες των εργαστηρίων, που ήδη φιλοξενεί το ίδρυμα και αφορούν τις τέχνες. Νοιώσαμε την ανάγκη να πλαισιώσουμε αυτό το αξιοθαύμαστο έργο του εργαστηρίου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.