Συνεργασια ολων των φορεων για την αντιμετωπιση του ζητηματος των αδεσποτων θελει η Ε. Λαφτση

Μαζί με υποψήφιους με την παράταξή της «Πολη-τική Ανατροπή» επισκέφτηκαν το Κυνοκομείο Κομοτηνής

Το Δημοτικό Κυνοκομείο Κομοτηνής επισκέφτηκε την Τρίτη 2 Απριλίου η Υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ελένη Λαφτσή, μαζί με στελέχη της παράταξής της, ώστε να γνωρίσει τα ζητήματα που υπάρχουν αλλά και τι μπορεί να γίνει ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους, πραγματοποιώντας συνάντηση τόσο με τον Κτηνίατρο του Κυνοκομείου, όσο και τον υπεύθυνο της καθαριότητας.
 
Η κ. Λαφτσή αποφάσισε να προβεί σε αυτή την κίνηση, θεωρώντας ότι το επίπεδο πολιτισμού μιας τοπικής κοινωνίας,ενός δήμου,κρίνεται και από τη σχέση του με τα ζώα και τον τρόπο που διαχειρίζεται το θέμα των αδέσποτων.
 

Έτσι πιστεύει πως κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να αποφασίσουν που κατατάσσουν τους εαυτούς τους και κυρίως τους αρμόδιους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την επίλυση ενός, πράγματι, οξυμένου προβλήματος, που έχει διχάσει την τοπική κοινωνία και σημαντικό τμήμα του αποτελεί και η λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου.
 
Η ίδια θεωρεί πως η εικόνα του χώρου ήταν απογοητευτική, παρόλο που ήταν κάπως βελτιωμένη σε σύγκριση με την προ τριών μηνών επίσκεψή της, μιας και τα σκυλιά που φιλοξενούνται σε αυτό είναι πολλαπλάσια της χωρητικότητάς του, με τις συνθήκες υγιεινής να μην είναι οι ενδεδειγμένες.
 
Τονίζει δε πως η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο απογοητευτική όταν οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, οπότε τότε μπορεί κάποιος να επικαλεστεί και κινδύνους  για τη ζωή των ζώων.
 
Η ίδια δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής, θεωρώντας πως χρησιμοποιεί ασάφειες του νομικού πλαισίου ως «σανίδα σωτηρίας» ώστε  να απέχει από τη λήψη των αναγκαίων πρωτοβουλιών, την ώρα που το πρόβλημα διογκώνεται στην πόλη και στους οικισμούς.
 
Αυτές θεωρεί πως θα πρέπει να ληφθούν σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία, τον κτηνιατρικό σύλλογο, τον κυνηγετικό σύλλογο, το σύλλογο κτηνοτρόφων και τις ζωοφιλικές οργανώσεις περιοχής, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος.
 

Την ίδια ώρα σημειώνει πως τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπήρξαν  προς διάθεση για αναμόρφωση του κυνοκομείου, έμειναν ανεκμετάλλευτα, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές ευθύνες διαχρονικά στις διοικήσεις του Δήμου.
 
Όσο για τα του «οίκου» της, η κ.Λαφτσή ξεκαθάρισε πως η «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» δεσμεύεται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία, να συζητήσει και να θέσει προ των ευθυνών τους, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προς αναζήτηση  και δρομολόγηση λύσεων, γιατί απαιτείται συνεργασία.
 
Παράλληλα, πιστεύοντας πως η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι και θέμα παιδείας, θα επιδιώξουν ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τις φιλοζωικές οργανώσεις, να πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων και δράσεων  στα σχολεία, διότι εκεί διαμορφώνονται οι μελλοντικοί πολίτες, τους οποίους και οφείλουν να εξοπλίσουν με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να είναι σε θέση να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.