Συνεργασια ΓΓΑ με ΣΕΦΑΑ Κομοτηνης

Προαναγγελία του Υφυπουργού Αθλητισμού από τις εγκαταστάσεις της σχολής

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής για θέματα σχολών προπονητών και γενικότερης συνεργασίας επιθυμεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού , σύμφωνα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, ο οποίος επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της σχολής την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου.
 
Τον κ. Βασιλειάδη ξενάγησε στις εγκαταστάσεις, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ολυμπιακών αθλημάτων, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Μαρία Μιχαλοπούλου, σημειώνοντας πως φιλοδοξούν να δημιουργήσουν εγκατάσταση για τα αθλήματα που δεν έχουν, αλλά και τα παραολυμπιακά αθλήματα.
 
«Κάνουμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε τις εγκαταστάσεις λειτουργικές και να τις συντηρήσουμε, και ταυτόχρονα να συνεργαστούμε με τους τοπικούς φορείς για να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες γίνεται από αυτές που θέλει η τοπική κοινωνία και ο κόσμος της πόλης και της περιοχής μας» σημείωσε.

Πολύ σημαντικό οι σχολές να επιτελούν ένα άλλο ρόλο, πέρα από τον πανεπιστημιακό, θεωρεί από την πλευρά του ο υφυπουργός, αναφέροντας πως είναι συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινωνίες και δίνουν τη δυνατότητα άθλησης στις εγκαταστάσεις τους και στους υπόλοιπους πολίτες.
 
Έπλεξε δε το εγκώμιο της σχολής της Κομοτηνής, αναφέροντας πως υπάρχουν μεν προβλήματα ως προς τις υποδομές, όμως είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο σε σχέση με άλλες του χώρου, όμως το υπουργείο θέλει να βοηθήσει ώστε όχι μόνο να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, αλλά να γίνουν ακόμα καλύτερες.
 
Η γενική γραμματεία Αθλητισμού, σημείωσε, έχει ξεκινήσει την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας με τις ΣΕΦΑΑ για θέματα σχολών προπονητών και θέματα συνεργασίας, έχοντας ήδη υπογράψει με τη Σχολή στη Θεσσαλονίκη και επιθυμώντας να κάνουν το ίδιο και με αυτή της Κομοτηνής το συντομότερο δυνατόν.
 
Επίσης επιθυμούν, μέσα από το νέο αθλητικό νόμο, να λύσουν το ζήτημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της σχολής με κατεύθυνση ποδοσφαίρου, καθώς και άλλα ζητήματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.