Συνεργασια για τα ατομα με αναπηρια εγκαινιασαν ο Δημος Τρικκαιων και ο ΠΕΡΠΑΤΩ

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου είχε προ ημερών ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος» και μέλος του ΠΕΡΠΑΤΩ κ. Μιχάλης Ραγκούσης, με στόχο την μεταφορά καλών πρακτικών από την Κομοτηνή στα Τρίκαλα.
 
Ο Δήμος Τρικκαίων θεωρεί πως οι πρωτοπόρες δράσεις που έχει εφαρμόσει η πόλη μας, λόγω και της παρουσίας του συλλόγου, σε θέματα κινητικής κυρίως αναπηρίας, αποτελεί παράδειγμα από το οποίο θα μπορούσε και ο ίδιος να επωφεληθεί.
 
Άλλωστε ο Δήμαρχος Τρικκαίων πιστεύει πως είτε σε επίπεδο κυκλοφοριακής αγωγής είτε σε επίπεδο ένταξης στην κοινωνία χωρίς τις διακρίσεις, ο σύλλογος έχει εργαστεί αποτελεσματικά, έχοντας γίνει «φάρος» για τη χώρα.
 
Για αυτό και ο κ. Ραγκούσης, μαζί με δύο εθελόντριες και παρουσία της αντιπροέδρου του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένας Μητσιάδη, συζήτησαν επί μακρόν με τον κ. Παπαστεργίου.
 
Τέθηκαν θέματα κυκλοφορικών αλλαγών, δράσεων για την προσβασιμότητα, την κινητικότητα, την προσπελασιμότητα. Περαιτέρω, συζητήθηκαν με στελέχη του Δήμου, θέματα συνολικότερα για την ουσιαστική δραστηριοποίηση του Δήμου σε ζητήματα πλήρους αλλαγής της κατάστασης, είτε ως προς τη νοοτροπία είτε προς τις ουσιαστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Η συνάντηση έγινε με αφορμή τις επερχόμενες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και θα συνεχιστεί με στόχο την υλοποίηση ουσιαστικών παρεμβάσεων.
 
Στη συνέχεια ο κ. Ραγκούσης συναντήθηκε με μέλη του συλλόγου ΑμεΑ νομού Τρικάλων «ΑΡΩΓΗ», όπου και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία, και συμφωνήθηκε πως σύντομα εκπρόσωποι του Συλλόγου από τα Τρίκαλα θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΠΕΡΠΑΤΩ και του Ηρόδικου στην Κομοτηνή προκειμένου να ενημερωθούν για πρακτικές εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία.Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.