Συνεργασια Ελληνικης Ομαδας Διασωσης Κομοτηνης και φαρμακοποιων

Η έμπρακτη διάθεση των φαρμακοποιών του νομού Ροδόπης να συνδράμουν στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κομοτηνής, διατυπώθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση ομάδας μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Τσαπέκο, με μέλη της ΕΟΔ.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση της Ομάδας να επισκεφθεί το χώρο στον οποίο στεγάζεται στο 1ο Λύκειο Κομοτηνης, προκειμένου αφενός να ενημερωθεί για το έργο της αφετέρου για την έκφραση ευχαριστιών εκ μέρους του ΕΟΔ για την «ευγενική» προσφορά φαρμακευτικού υλικού για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών που προκύπτουν τόσο κατά την εκπαίδευση των μελών όσο και κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Η ομάδα φαρμακοποιών παρακολούθησε μαθήματα πρώτων βοηθειών μαζί με μέλη της ΕΟΔ όπως επίσης επίδειξη του εξοπλισμού.

«Οι φαρμακοποιοί αναγνωρίζουν την προσφορά των μη κυβερνητικών οργανώσεων όπως είναι η ομάδα διάσωσης, αλλά και την προσφορά των εθελοντών στο κοινωνικό σύνολο για αυτό και γινόμαστε αρωγοί της προσπάθειας τους» δήλωσε στον «ΠτΘ» ο κ. Τσαπέκος. Ο ίδιος εξέφρασε το θαυμασμό του για το έργο της ομάδας, υπογραμμίζοντας την ανιδιοτέλεια που διακρίνει τη δράση των διασωστών. Ανέφερε ότι θα υπάρξει και περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα και την ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης του έργου της ΕΟΔ όσο και των υπολοίπων εθελοντικών οργανώσεων από την πολιτεία.

Καταλήγοντας εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα πρέπει να λυθεί-επιτέλους- οριστικά το ζήτημα της στέγασης της Ομάδας Διάσωσης με την εγκατάσταση της σε κτίριο που θα βρίσκεται μάλιστα σε κεντρικό σημείο της πόλης, «για να παραδειγματίσει και να εμπνεύσει τους πολίτες της περιοχής.

Ν.Δ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.