Συνεργασια Ελλαδας -Γαλλιας στον τομεα της ενεργειας

Αίτηση προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για τη χορήγηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας υπέβαλλαν η μεγαλύτερη Γαλλική Εταιρία ηλεκτρισμού Electricite de France και οι Ελληνικές εταιρίες Ελληνική Ενέργεια και Ανάπτυξη (HE&D S.A.) και Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ Α.Ε.).

Σύμφωνα με την αίτηση το επενδυτικό σχέδιο το κόστος του οποίου αναμένεται να ανέλθει σε 200 εκ. δολ. προβλέπει τη δημιουργία σταθμού ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου εγκατεστημένης ισχύος 440 MW με καύση φυσικού αερίου στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη. Ο σταθμός θα εγκατασταθεί στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της ΒΦΛ στην περιοχή της Καβάλας.

Να σημειωθεί ότι η HE&D κοινή εταιρία των ομίλων Intracom και Ακτωρ- Ελληνική Τεχνοδομική, δραστηριοποιείται στον ενεργειακό τομέα με στόχο την κατάληψη ηγετικής θέσης στον τομέα της ενέργειας και μάλιστα έχει συνάψει συνεργασία στρατηγικής συνεργασίας με τουρκικό όμιλο για τη δημιουργία σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Α.Μ.-Θ με στόχο την τροφοδοσία της αγοράς των Βαλκανίων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.