Συνεπηρε το κοινο ο Χρηστος Λενουτσος

Στο ρεσιτάλ πιάνου του Ωδείου Συκάκη

Σπουδές στο Graz της Αυστρίας, μαθητεία με την κ. Elza Kolodin υποτροφίες «Τζίνα Μπαχάουερ» και του ιδρύματος «Αλέξανδρος Ωνάσης». Μόνο τα παραπάνω στοιχεία να παραθέσει κανείς για τον Χρήστο Λενούτσο είναι ικανά για τα καταλάβει την αξία του πιανίστα. Φυσικά αυτή την αξία είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν εκ του σύνεγγυς όσοι βρέθηκαν το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Ωδείο Συκάκη απολαμβάνοντας τα «χρυσά δάχτυλα» του κ. Χρήστου Λενούτσου στο πιάνο.
 
Ήταν ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ, όπου η άριστη τεχνική σε απόλυτο συνδυασμό με την εκφραστικότητα και την πηγαία ευαισθησία του σολίστα, δικαίωσαν τους σπουδαίους και διεθνούς φήμης δασκάλους του, την αφοσίωση του στο όργανο και την επιμονή του στην λεπτομέρεια.
 
Με έργα του Prokofiev, του Brahms, του Beethoven και του Buxtehude, άλλα πολυακουσμένα και άλλα «άγνωστα μαργαριτάρια», ο κ. Λενούτσος συνεπήρε το κοινό του και για μια ώρα ψυχαγώγησε τους Κομοτηναίους συμπολίτες μας, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν θερμά.
 
Μετά το τέλος του ρεσιτάλ σε δηλώσεις της η κ. Χριστίνα Συκάκη, διοικητική διευθύντρια του Ωδείου σημείωσε πως «σε μια μικρή πόλη όπως η Κομοτηνή και σε μια μικρή αίθουσα συναυλιών, ζήσαμε και απολαύσαμε κάτι τόσο μεγαλειώδες που μόνο σε μεγάλες ευρωπαϊκές αίθουσες μπορεί να βρει κάποιος «τυχερός» ή «προνομιούχος»! Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για την υπέροχη μουσική βραδιά και του ευχόμαστε να έχει πάντα την αγάπη να παρουσιάζει αγαπημένες μουσικές σε ολόκληρο το κόσμο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.