Συνεληφθησαν στην Αλεξανδρουπολη δυο υποπτοι για τζιχαντιστες

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 2 μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστών, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος στο ΚΤΕΛ της γειτονικής Αλεξανδρούπολης.
Πρόκειται για δύο άνδρες, έναν 29χρονος από τη Σουηδία κι έναν 20χρονο από την Υεμένη, κάτοχους σουηδικών διαβατηρίων, που είχαν εισέλθει νόμιμα στη χώρα. Συνελήφθησαν όμως για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου, μεγάλου μήκους, και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης. 

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρεται ότι «συνελήφθησαν την 28-01-2016 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους παραπάνω, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 2 μαχαίρια με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστών, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».
 
Σύμφωνα με τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες, που μεταδίδουν, θέλουν τους δύο άντρες να έφτασαν στη χώρα μας αεροπορικώς, ενώ συνέχισαν οδικώς από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έως την Αλεξανδρούπολη. Επόμενος σταθμός τους εκτιμάται ότι ήταν η Τουρκία, με τελικό προορισμό τη Συρία. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.