Συνεληφθησαν οι δυο ηγετες και 11 βουλευτες του HDP στην Τουρκια

Η Τουρκική αστυνομία συνέλαβε τους συν-προέδρους και 11 βουλευτές του φιλοκουρδικού κόμματος HDP τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται αυτές τις ώρες και είναι πιθανό να συλληφθούν όλοι οι βουλευτές του κόμματος. Νωρίτερα με προεδρικό διάταγμα ο Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέστειλε τις ασυλίες τους χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα που του δίνει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης, OHAL.

Ο συνπρόεδρος του HDP, Selahattin Demirtas, κατέγραψε με το κινητό του την έφοδο της αστυνομίας και την δημοσίευσε στο twitter. Νωρίτερα η Τουρκία απέκλεισε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και πλέον η πρόσβαση γίνεται μόνο με VPN και Tor.


Σύμφωνα με της πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή από τους 59 βουλευτές του HDP έχουν ήδη συλληφθεί 13, 2 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, άλλοι 11 ερευνώνται από την αστυνομία. Σύμφωνα με εισαγγελέα της Τουρκίας το HDP έπαιξε ρόλο στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος νωρίτερα το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα στην Τουρκία το πογκρόμ εναντίον των δημοσιογράφων συνεχίζεται σε μια προσπάθεια να ελεγχθούν τα ΜΜΕ που ασκούν κριτική στον Ερντογάν, ο οποίος ανεβάζει τους εθνικιστικούς τόνους και σε πρόσφατη ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να εξοπλιστούν «για να προστατέψουν τη δημοκρατία καθώς δεν είναι πλέον σίγουρο ότι ο στρατός και η αστυνομία μπορούν να το πράξουν».νωρίτερα το καλοκαίρι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.