Συνεληφθη ο δραστης

Μετά από συντονισμένες ενέργειες Αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας με ληστεία, που έλαβε χώρα νυχτερινές ώρες της 7-8 Απριλίου, στο δημοτικό διαμέρισμα Ιασίου Δήμου Σαπών Ροδόπης.

Ο δράστης εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος με τη βοήθεια και τη συνδρομή των ανδρών της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης προσήλθε στην αρμόδια Υπηρεσία στην Κομοτηνή, όπου υπό το βάρος και των στοιχείων που είχαν προκύψει από την προανάκριση, ομολόγησε το διπλό έγκλημα που διέπραξε. Πρόκειται για 19χρονο ημεδαπό, κάτοικο Σαπών, τον οποίο απασχολούσε ως βοσκό ο ένας από τους γιους των θυμάτων. Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης.

Την Τρίτη 7 Απριλίου, γύρω στις 9:00 το βράδυ, ο δράστης αφού τελείωσε τις κτηνοτροφικές εργασίες και συνέφαγε με τα θύματά του, αποχώρησε για το σπίτι του. Μετά από 4-5 ώρες, γύρω στις 2:00 το πρωί -όπως προκύπτει και από τα υπόλοιπα στοιχεία της προανάκρισης- αφού πήρε το αυτοκίνητο τρίτου ατόμου επέστρεψε στο σπίτι των δύο κτηνοτρόφων, στάθμευσε το αυτοκίνητο έξω στην αυλή. Πήρε μαζί του ένα τσεκούρι, το οποίο βρισκόταν στην αυλή για το κόψιμο των ξύλων και φορώντας γάντια εργασίας -που χρησιμοποιούσε στις κτηνοτροφικές εργασίες- παραβίασε χωρίς ιδιαίτερο κόπο ένα παράθυρο του σπιτιού και μπήκε μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο, γενικό αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Αλέξιο Μπιτζή, στη συνέχεια ο δράστης μπήκε από το συγκεκριμένο παράθυρο στο δωμάτιο όπου κοιμάται το ζευγάρι, «με σκοπό να αφαιρέσει κάποια χρήματα διότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα», όπως ομολόγησε ο ίδιος στην αστυνομία. Έτσι, μπήκε στο δωμάτιο και αφαίρεσε από το πουκάμισο του θύματος ένα πορτοφόλι, το οποίο περιείχε 420 ευρώ. «Πριν φύγει κατέφερε χτυπήματα, άρχισε να χτυπάει με το τσεκούρι που κρατούσε πρώτα την γυναίκα και έπειτα τον άντρα. Ο άντρας εξέπνευσε εκείνη την στιγμή, ενώ η γυναίκα κατά την διακομιδή της στο νοσοκομείο».

Μετά απ’ αυτή την ενέργεια άφησε το τσεκούρι μέσα στο δωμάτιο, πήρε το Ι.Χ. αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς τη Θεσσαλονίκη σ’ ένα συγγενικό του σπίτι, όπου και εντοπίστηκε «χάρη στις δικές μας ενέργειες, αλλά και με τη βοήθεια και τη συνδρομή των συναδέλφων μας», προσήλθε στην Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης όπου και ομολόγησε τις πράξεις του.


Πρόκειται για ένα έγκλημα, το οποίο διαπράχθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, όπως ανέφερε ο κ. Μπιτζής, και το οποίο συντάραξε όχι μόνο τον φιλήσυχο κόσμο της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. «Βέβαια, είναι κρίμα διότι ένας νέος άνθρωπος όχι μόνο κατέστρεψε τη ζωή του, αλλά αφαίρεσε και με αποτρόπαιο και τραγικό τρόπο την ζωή δύο ανθρώπων, οι οποίοι του παρείχαν τροφή αλλά και δουλειά. Αυτά είναι από τα τραγικά στοιχεία της υπόθεσης». Ο δράστης είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αιτιολογήσει τον λόγο, για τον οποίο αφαίρεσε τη ζωή αυτών των δύο ανθρώπων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν διαπιστώθηκαν οικονομικές εκκρεμότητες ή βάναυση συμπεριφορά εκ μέρους των εργοδοτών προς τον δράστη. «Δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο ούτε από τον ίδιο τον δράστη, ούτε και από τους άλλους μάρτυρες που εξετάστηκαν».


Χθες το πρωί έγινε αναπαράσταση του εγκλήματος, όπου έγινε επιβεβαίωση των καταγραφέντων στις καταθέσεις σε σχέση με το χώρο, χωρίς να υπάρχουν αντιφάσεις. Όσο για την κατηγορία που θα αποδοθεί στον δράστη, ο κ. Μπιτζής εξήγησε ότι θα γίνει στο επόμενο στάδιο.

Ο κ. Μπιτζής εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς τους συγγενείς των θυμάτων εκ μέρους των συναδέλφων του. Παράλληλα ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών στο έργο των αστυνομικών, τονίζοντας ότι θα πρέπει και οι πολίτες από τη μεριά τους να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να προστατεύουν τη ζωή τους και την περιουσία τους.

«Έχει περάσει χωρίς επιστροφή η εποχή της αθωότητας και του ρομαντισμού. Αυτή η τακτική της ξεκλείδωτης πόρτας και του ανοιχτού παράθυρου ανήκει πλέον στο παρελθόν. Επιζητούμε τη βοήθεια του κόσμου από πλευράς πληροφόρησης. Αν αντιλαμβάνονται οτιδήποτε ύποπτο ή περίεργο, να μας ειδοποιούν. Αυτή η ειδοποίηση πρέπει να γίνεται στο χρόνο που η πληροφορία είναι εκμεταλλεύσιμη».



Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.