Συνειδητα ασυνειδητοι…

Χαρακτηρίζουμε συχνά ασυνείδητους όσους παραβιάζουν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και γενικότερα τους κανόνες ορθής χρήσης των κοινόχρηστων χώρων, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν και να προκαλούν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα σε άλλους συμπολίτες τους. Για να είμαστε δίκαιοι, βέβαια, ανάμεσά τους βρίσκονται άνθρωποι που ασυναίσθητα, από βαριά αμέλεια αν θέλετε, υποκύπτουν σε τέτοιες παραβάσεις, αλλά με την πρώτη σχετική όχληση σπεύδουν να επανέλθουν στην τάξη.
 
Στον αντίποδα, δυστυχώς, υπάρχουν και οι… συνειδητά ασυνείδητοι, οι οποίοι όχι μόνο δε θα ζητήσουν συγγνώμη, έστω τυπικά, όχι μόνο δε θα σπεύσουν να διορθώσουν το λάθος τους, αλλά θα «βγουν κι από πάνω», ενίοτε με διάφορες προκλήσεις και ύβρεις.

Άτομα, που ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία, συνάντησαν, όπως μαθαίνουμε, και τα μέλη των τριών συλλόγων που «έκοβαν» σήμερα εικονικές κλήσεις σε διάφορα σημεία του κέντρου, όπου διαπίστωναν παραβάσεις. Δύο σχετικά περιστατικά ήρθαν σε γνώση μας. Το πρώτο σημειώθηκε στην οδό Ν. Ζωίδη, όπου επαγγελματίας επέπληξε τις κοπέλες που επιχείρησαν να «γράψουν» το μηχανάκι του που ήταν πάνω στην ποδηλατολωρίδα, και το δεύτερο στη διασταύρωση των Ορφέως και Δημοκρίτου, όπου θρασύτατη οδηγός, η οποία είχε «καβαλήσει» με το όχημά της το πεζοδρόμιο, «στόλισε» με το γνωστό κοσμητικό επίθετο ένα από τα μέλη των συλλόγων, που συμμετείχαν στη δράση με τις εικονικές κλήσεις.

Βέβαια, τα περιστατικά αυτά δεν πήραν έκταση, καθότι ο σκοπός των ανθρώπων που έκαναν τη δράση δεν ήταν να διαπληκτιστούν, αλλά να ευαισθητοποιήσουν τους παραβάτες ώστε να μην επαναλάβουν τις ίδιες συνήθειες. Δυστυχώς όμως σε κάποιους ταιριάζει το «ξύλο απελέκητο»…  Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.