Συνεδριαση KΕΔΚΕ για τα οικονομικα των ΟΤΑ
Δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο για περαιτέρω μείωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το 2011, αντιθέτως η Κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει τη μίνιμουμ λειτουργική αυτάρκεια των νέων δήμων.
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΚΕ που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, το οποίο ασχολήθηκε με τα οικονομικά των δήμων.
Ειδικότερα η ΚΕΔΚΕ επικεντρώνει τη συζήτηση στα ζητήματα των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των ανελαστικών και λειτουργικών δαπανών των νέων ΟΤΑ και του κόστους άσκησης των νέων μεταφερόμενων στους δήμους αρμοδιοτήτων. Παράλληλα ζητά την καταβολή των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
Η ΚΕΔΚΕ γνωστοποίησε ότι θα επιδιώξει εκ νέου να συναντηθεί με τις ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης για τα παραπάνω ζητήματα.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
