Συνεδριασε το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Σε κλίμα συναίνεσης και ηρεμίας συνεδρίασε προχθές το βράδυ το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, παρουσία της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων αν και τα θέματα δεν συγκέντρωναν μεγάλο ενδιαφέρον.

Πριν από την έναρξη των διαδικασιών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη.

Για το θέμα που αφορούσε αίτημα για τη μετατόπιση του περιπτέρου που βρίσκεται μπροστά στο δικαστικό μέγαρο συμφώνησαν να υπάρξει εισήγηση για κατάργηση και όχι για μετατόπιση του περιπτέρου. Αποφασίστηκε με ψήφους 18 έναντι 8 η μερική ανάκληση της συντελεσμένης απαλλοτρίωσης για την επέκταση των νεκροταφείων.
Να σημειωθεί ότι το 1995 υπήρξε η ανάγκη απαλλοτρίωσης με απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου.

Το σώμα συμφώνησε στη μη έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για την ανέγερση εργατικών κατοικιών στην περιοχή Κικιδίου. Το συγκεκριμένο θέμα ήρθε από την περιφέρεια, για μια ακόμη φορά, καθώς είχε την ίδια τύχη κι επί δημαρχίας Γιώργου Παπαδριέλλη.

Μετά από σχετική συζήτηση για τη νομοθεσία που αφορά τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, την επισήμανση ότι το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν προβλέπει την προστασία των οικισμών και με δεδομένα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει κεραία που βρίσκεται στην παλιά πρυτανεία, αποφασίστηκε να μην εγκατασταθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας σε περιοχή κοντά στον οικισμό Κικίδιο. Εγκρίθηκαν τα πρακτικά δημοπρασίας ανάδειξης αναδόχου για το έργο συντηρήσεων και αποψιλώσεων πρασίνου οικισμών και δημοτικών διαμερισμάτων (ανάδοχος ο Αναστάσιος Δάγκας με έκπτωση 11%).

Μετά από σχετική εισήγηση των κατοίκων της Παραδημής και της σχετικής υπηρεσίας αποφασίστηκε η διακοπή εκπόνησης της μελέτης «πράξη εφαρμογής οικισμού Παραδημής».

Αποφασίστηκε η κατανομή ΣΑΤΑ δ΄ δόση του 2004, η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος και ο απολογιστικός πίνακας οικονομικού έτους 2004 του δήμου.

Έγινε η κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές των δημοσίων σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και στις μειονοτικές σχολικές εφορείες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών υπολοίπου Α΄ εξαμήνου 2005. Το συνολικό ποσό ανέρχεται περίπου στα 336.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 64.077 ευρώ αφορούν τα μειονοτικά σχολεία. Συγκριτικά με πέρυσι παρατηρείται αύξηση της τάξης του 32%.

Το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε στη μερική αναμόρφωση του εν χρήσει προϋπολογισμού του δήμου για τρίτη φορά, όπως επίσης και του εν χρήσει προϋπολογισμού των παιδικών βρεφονηπιακών σταθμών – ΚΕΦΟ δήμου Κομοτηνής για πρώτη φορά και του ΔΟΝΑ για πρώτη φορά. Ορίστηκαν δύο δημοτικοί σύμβουλοι (Αϊδήνογλου και Νάκου) ως μέλη της επιτροπής διενέργειας δημοπρασιών εκποίησης ή εκμίσθωσης πραγμάτων του δήμου.

Συμφωνήθηκε επίσης η σύμβαση παροχής συγκοινωνιακού έργου με το Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής. Μετά την πάροδο των προθεσμιών οι έλεγχοι που έγιναν δεν έδειξαν κανένα πρόβλημα ως προς τη σύμβαση η οποία λήγει στις 31 Οκτωβρίου του 2011.

Το ενδιαφέρον συγκέντρωσε το θέμα της διαγραφής και επαναβεβαίωσης χρηματικών ποσών που αφορούν πρόστιμα Κ.Ο.Κ., διάφορα τέλη και δικαιώματα. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Κίμων Καλδιριμτζής ανέφερε ότι του ήρθε πριν δυο μέρες ειδοποίηση ότι οφείλει 39 ευρώ στο δήμο Κομοτηνής για απόρριψη μπαζών σε μπαζότοπο του δήμου το 1998. «Από τότε δεν πήρα καμία ειδοποίηση και τα 39 ευρώ έγιναν 32». Ο κ. Καλδιριμτζής πλήρωσε όλο το ποσό αλλά χαρακτήρισε αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά των υπηρεσιών τονίζοντας «θα πρέπει να ξέρει ο πολίτης τι πληρώνει και τι χρωστάει». Ο δήμαρχος Τ. Βαβατσικλής είπε. «Ας μου το λέγατε και θα ψάχναμε στα αρχεία μας. Μπορεί να ήταν λανθασμένη η διεύθυνση» αιτιολόγησε μετά τη διαβεβαίωση του κ. Καλδιριμτζή ότι δεν έλαβε καμία ειδοποίηση από το ’98 μέχρι σήμερα, προτείνοντας παράλληλα να βρεθεί ένα σύστημα που δεν θ’ αμφισβητείται από τον πολίτη.

Δεν έλειψε βέβαια και το χιούμορ καθώς στα δύο τελευταία θέματα αναγραφόταν στην ημερήσια διάταξη ότι αφορούν τον καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου Αντιπροέδρου ΔΣ Παιδικών Βρεφονηπιακών Σταθμών – ΚΕΦΟ Δήμου Κομοτηνής και Δ.Σ. ΔΟΝΑ. Ο δήμαρχος παρατήρησε ότι δεν θα πληρώνονται όσοι έχουν ήδη μισθό αλλά διευκρινίστηκε ότι το θέμα αφορά μόνο στους αντιπροέδρους και όχι τους προέδρους.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.