Συνεδριασε το Δημοτικο Συμβουλιο Κομοτηνης

Με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξή του συνεδρίασε προχθές το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής. Μεταξύ των θεμάτων ήταν η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, δίμηνες συμβάσεις, παραχώρηση ή μη χρήσης του Β΄ κτιρίου του 3ου Γενικού Ενιαίου Λυκείου Κομοτηνής στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κομοτηνής, καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών και έγκριση ή μη επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών με βάση την πρόσκληση 195 της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού.

Τις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις αφορούσε ένα από τα τρία θέματα -πέραν των υπηρεσιακών θεμάτων- που απασχόλησαν την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη, υπάρχει ένα κώλυμα αναφορικά με τους εργολάβους καθαριότητας, ενώ αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου Απασχόλησης, το οποίο σε συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ, θα επιδοτήσει την εργασία και θα δώσει την δυνατότητα των προσλήψεων στους Δήμους μέσω ΟΑΕΔ.

«Η εργολαβία μας τελείωσε, επομένως, απαιτείται προσωπικό για την καθαριότητα, για την φύτευση. Στο φυτώριό μας έχουμε 20.000 φυτά και πρέπει να τα φυτέψουμε. Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα από το να περιμένουμε την απόφαση αυτή».

Μέχρι τέλη του Ιουνίου αναμένεται να λήξει αυτό το ζήτημα, όπως ανέφερε ο κ. δήμαρχος, ο οποίος εξήγησε ότι ο Δήμος προχώρησε σε αυτές τις δίμηνες συμβάσεις

-σε αναμονή των προαναφερόμενων προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ- θέλοντας να καλύψει κάποιες επείγουσες ανάγκες γιατί «όλες οι υπόλοιπες ακόμα είναι σε αναμονή».

Ο κ. Κοτσάκης υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει έγκριση ούτε για συμβάσεις έργου ενός χρόνου, ούτε και για οχτάμηνες συμβάσεις που είχε ζητήσει ο Δήμος. «Ακόμα δεν μας έχει έρθει έγκριση. Γιʼ αυτό σε αναμονή της εγκυκλίου του ΟΑΕΔ, προχωρούμε σε αυτές τις δίμηνες προσλήψεις για να αντιμετωπίσουμε πρόσκαιρες και επείγουσες ανάγκες. Φέτος και ο καιρός βοήθησε και δυστυχώς δεν έχουμε την δυνατότητα να κουρεύουμε τα χόρτα τόσο συχνά όσο θα θέλαμε. Υπάρχουν και άλλες όμως έκτακτες ανάγκες, λόγω της έκθεσης, λόγω των εορτών στα χωριά, που μας αναγκάζουν να προχωρήσουμε σ΄ αυτές τις προσλήψεις».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.