Συνεδριασε το Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής αποφασίστηκε ομόφωνα ο προγραμματισμός δράσης του θεάτρου μέχρι και το Μάιο του 2002.

Ο προγραμματισμός έχει ως εξής:

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής ξεκινάει την δραστηριότητα του με την Παιδική Σκηνή όπου θα παρουσιαστεί το έργο της Ζωρζ Σαρρή.

«Το Γαϊτανάκι»

Οι πρόβες θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και η πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στο τέλος Νοεμβρίου.

Επί πλέον το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής θα αναλάβει τις εξής πρωτοβουλίες: Σε συνεργασία με την Α΄ βάθμια και την Β΄ βάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί ομιλία από την Συγγραφέα Ζωρζ Σαρρή σε εκπαιδευτικούς του νομού μας με θέμα:

«Το παιδικό θέατρο, όνειρο, φαντασία»

Ακόμη το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα υιοθετήσει σχολείο της πόλης όπου ηθοποιοί του θεάτρου μας θα παρουσιάσουν σε μαθητές και δασκάλους, τεχνικές που αφορούν το θεατρικό παιχνίδι.

Παράλληλα θα παρουσιαστεί στα τέλη Δεκεμβρίου ένα θεατρικό αναλόγιο αφιέρωμα στον μικρασιάτη ποιητή της Αντίστασης Φώτη Αγγουλέ. Το όλο εγχείρημα εκτός από την παρουσία των ποιημάτων του, θα συνοδεύεται και από εικόνες της ζωής του ποιητή.

Για την Κεντρική Σκηνή αποφασίστηκε να παρουσιαστεί το έργο του Κύριλ Τοπάλοφ

«Μια ζωή χωρίς εμένα»

πρόκειται για ένα σύγχρονο πολιτικό – ψυχολογικό και ερωτικό θεατρικό έργο που έχει γνωρίσει επιτυχία τόσο στην Βουλγαρία όσο και σε άλλες χώρες που παρουσιάστηκε. Το έργο αυτό θα δώσει την δυνατότητα στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης μας να γνωρίσει το σύγχρονο Βουλγαρικό θεατρικό έργο.

Το θέατρό μας θα παρουσιάσει το συγκεκριμένο έργο και στην Βουλγαρία όπου και θα πραγματοποιηθεί η αδερφοποίηση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής με το Δημοτικό Θέατρο της πόλης Σιλίστρα.

Επί πλέον το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής, φιλοδοξώντας για μια συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και την Κοινότητα Νέων, θα παρουσιάσουν με την μορφή μιούζικαλ το γνωστό πολυπρόσωπο έργο του Ο’ Μακένζυ.

«Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα»

Το συγκεκριμένο έργο θα παρουσιαστεί το Μάιο του 2002.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.