Συνεχως καλυτερο θα γινεται το Φαλακρο

Με 12.500 επισκέπτες τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του - Και στόχο να βελτιωθεί ακόμα παραπάνω την επόμενη χρονιά

Να ανεβάσουν το Φαλακρό ψηλότερα στις προτιμήσεις των χειμερινών τουριστών και εκδρομέων, πατώντας πάνω στη φετινή επιτυχία, ελπίζουν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας καθώς τα μηνύματα που έλαβαν φέτος, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. 

Μάλιστα ήδη έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν τις δράσεις της επόμενης χρονιάς, όταν και θα βελτιώσουν την παροχή νερού σε όλο το χιονοδρομικό, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία 2 αναβατήρων, που είναι σταματημένοι από το 2007, και θα αλλάξει η εικόνα του χιονοδρομικού με ξύλινες κατασκευές. 

4.500 επισκέπτες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 

Όπως σημείωσε ο κ. Πατακάκης, μόνο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 4.500 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, ενώ τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του το χιονοδρομικό του Φαλακρού έχει πάνω από 12.500 επισκέπτες, με την Περιφέρεια να έχει στηρίξει σημαντικά την όλη προσπάθεια.
 
«Είχε θεαματικά αποτελέσματα γιατί πήραμε στο χιονοδρομικό άδεια λειτουργίας και σήμα πιστοποίησης, που μας έδωσε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και έργα που θα παίξουν σημαντικό ρόλο» εξήγησε ο ίδιος.
 
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν και τα πέντε λιφτ, σε ένα πολύ φιλικό και όμορφο περιβάλλον, με μια ιδιαίτερα ελκυστική τιμολογιακή πολιτική. Συγκεκριμένα το εισιτήριο για τα λιφτ είναι 8 ευρώ, όταν στη γειτονική Βουλγαρία είναι 30, το πάρκινγκ είναι δωρεάν, σε σύγκριση με τα 6 ευρώ της Βουλγαρίας. Οι λεπτομέρειες αυτές, σύμφωνα με τον κ. Πατακάκη, η λειτουργία των 5 αναβατήρων και η σημαντική χιονόπτωση έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. 

Σχεδιάζοντας το μέλλον 

Όσο για το μέλλον, ο κ. Πατακάκης επισήμανε πως γίνεται ένας πολύ σημαντικός σχεδιασμός από τις τεχνικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τους υδρογεωλόγους, ώστε την επόμενη χρονιά να υπάρχουν περισσότερες παροχές  νερού, ενέργεια η οποία κρίνεται απαραίτητη. Παράλληλα θα λειτουργήσουν ακόμα 2 αναβατήρες, οι οποίοι έχουν να λειτουργήσουν από το 2007, ώστε να υπάρχει ένα υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο το οποίο μάλιστα θα αναβαθμιστεί και σε χαρακτήρα. Και αυτό γιατί με την ολοκλήρωση της διοικητικής αποβολής για όλα τα τροχόσπιτα και τις κατασκευές, που υποβάθμιζαν την εικόνα του, θα επιτρέψουν πλέον να τοποθετούνται μόνο σε συγκεκριμένους χώρους και συγκεκριμένες δραστηριότητες, με τις κατασκευές να είναι όλες ξύλινες ώστε να «δένουν» με την εικόνα του χιονοδρομικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.