Συνεχως ενισχυεται το αιμοδοτικο κινημα στους Προσκυνητες

Για 4η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στον οικισμό

Με επιτυχία στέφτηκε η 4η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στον οικισμό των Προσκυνητών, την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών σε συνεργασία με το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης και τη διεύθυνση αιμοδοσίας του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
 
Αρκετοί από τους κατοίκους του οικισμού βρέθηκαν στο πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Προσκυνητών, όπου έδωσαν αίμα για τη στήριξη όσων το έχουν ανάγκη.
 

Στο χώρο βρισκόταν και τα μέλη του συλλόγου, που είχαν ετοιμάσει μια σειρά από εδέσματα για όσους προσέρχονταν για να δώσουν αίμα, ενώ μάλιστα το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο από την τελική προσφορά, μιας και αναγκάστηκαν να διώξουν όσους εμφάνιζαν συμπτώματα ίωσης.
 
Όπως σημείωσε η κ. Ανθή Παπαντωνίου, ταμίας του συλλόγου, προσπαθούν κάθε φορά να ωθήσουν τον κόσμο να δώσει αίμα, και σε αυτή, την τέταρτη φορά που γίνεται η δράση, ο κόσμος έχει αρχίσει να μπαίνει στο πνεύμα της αιμοδοσίας και το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να αυξάνεται.
 
Μάλιστα φαίνεται πως οι κάτοικοι του οικισμού κατανοούν την ανάγκη αυτή, γιατί το αίμα που δίνουν σήμερα για το συνάνθρωπό τους, μπορεί να το ανταποδώσει κάποιος άλλος για τους ίδιους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.