Συνεχιζουν τον αγωνα μεσα στα δικαστηρια οι δικηγοροι

Στάση αναμονής από τους Δικηγόρους, μετά τις δεσμεύσεις Κατρούγκαλου για τη δημιουργία επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων

Στάση αναμονής τηρούν οι δικηγόροι της Ροδόπης και όλης της χώρας, καθώς παρά το γεγονός ότι η στοχευμένη αποχή τους αναστέλλεται από σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτέμβριου, τα προβλήματα του κλάδου παραμένουν πολλά και μεγάλα.
 
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Γιώργος Κυμπαρίδης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Η Ολομέλεια αποφάσισε την αναστολή της στοχευμένης αποχής όμως παραμένει σε ετοιμότητα αναμένοντας την υλοποίηση συγκεκριμένων κυβερνητικών δεσμεύσεων από την Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Κυμπαρίδης.
 
Και αυτές έχουν αναληφθεί από τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος προσωπικά συναίνεσε στην πρόταση της Γενικής Συνέλευσης των Δικηγόρων για τη δημιουργία επαγγελματικού ή αλληλοβοηθητικού Ταμείου των Δικηγόρων, την παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών έτους 2015 μέχρι 31-12-2016 και την κατάργηση των παραβόλων προαγωγής των Δικηγόρων στο Εφετείο και τον Άρειο Πάγο.
 
Όλα αυτά κρίνονται αυτές τις μέρες, στις συναντήσεις με τους θεσμούς, όταν και θα τεθούν επί τάπητος οι συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες και αυτός έχει δηλώσει ότι υιοθετεί.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Κυμπαρίδης, με την έκδοση του νόμου, η μάχη μετατίθεται στο φυσικό χώρο των δικηγόρων, τη δικαιοσύνη, όπου και θα κριθεί αν αυτές οι ρυθμίσεις που εισάγονται, και θα έχουν ατομικές βεβαιώσεις για τον καθένα, συνάδουν με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους ή είναι αντισυνταγματικοί και παράνομοι.
 
Αυτή η οδός είχε ξαναχρησιμοποιηθεί μεν από τους δικηγορικούς συλλόγους, αλλά για τα μνημόνια, και σε σύνολο. Τώρα, που το θέμα αφορά ατομικές διοικητικές πράξεις επιβολής εισφορών, εξήγησε ο κ. Κυμπαρίδης, και οι προσφυγές θα γίνουν από κάθε δικηγόρο ώστε να δικαιωθούν στα δικαστήρια. «Αφού δεν μπορούμε τέλος πάντων να απέχουμε για τον ψηφισθέντα νόμο, εμείς δεν έχουμε αδιέξοδα τουλάχιστον στις λύσεις που μπορούμε να βρούμε,  αυτό που προτείνουμε σαν επαγρύπνηση και στάση αναμονής είναι το επόμενο βήμα της υλοποίησης των συγκεκριμένων δεσμεύσεων» τόνισε, και αν δεν υπάρχει εξέλιξη θα συγκληθεί εκ νέου η ολομέλεια.
 
Πάντως όπως σημειώνει ο κ. Κυμπαρίδης η κατάσταση γενικότερα είναι πολύ άσχημη αυτές τις εποχές για τους δικηγόρους, μιας και λόγω της οικονομικής κατάστασης, οι πολίτες δυσκολεύονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κάτι που επηρεάζει αρνητικά και την εργασία των νομικών της Ροδόπης, με κάποιους να φτάνουν σε σημείο να αδυνατούν να παραμείνουν στο επάγγελμα και να σταματούν. «Υπάρχει μια κάθετη πτώση της δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα, και σε επίπεδο νόμων, και σε επίπεδο διαβίωσης και σε επίπεδο προοπτικής» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.