Συνεχιζονται οι προβες του «ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι πρόβες του θιάσου του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με το βραβευμένο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΝΤΡΙΜΙΝ» που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στην Κομοτηνή το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010.

 

Η σκηνοθεσία και η κίνηση είναι του Βασίλη Κυρίτση, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Τάσου Ζωγράφου και η μουσική του Πλάτωνα Ανδριτσάκη.

 

Παίζουν οι νέοι ηθοποιοί: Μάνος Γαλανής, Βασίλης Χατζηδημητράκης, Λήδα Καπνά, Χριστίνα Πλατανιώτη. Βοηθός σκηνογράφου είναι η Μυρτώ Καραπιπέρη και σκηνοθέτη η Χριστίνα Πλατανιώτη.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας του έργου, αφού παρακολούθησε γενική δοκιμή, έστειλε την παρακάτω επιστολή στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής:

 

“Τελικά εκείνο το φωτάκι που πρωτοάναψε στην Αθήνα το 2004 στο πρώτο ανέβασμα του έργου στο Εθνικό Θέατρο, αναβόσβησε αρκετές φορές σε διάφορες σκηνές. Τώρα φέγγει από τη σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής. Θα έλεγα όμως καλύτερα λάμπει, γιατί πρόκειται για μια πραγματικά λαμπρή παράσταση, η οποία αισθάνομαι ότι τιμά το έργο και το κοινό της Κομοτηνής. Ευχαριστώ το Βασίλη Κυρίτση για τους υπέροχους ηθοποιούς και συντελεστές που επέλεξε, για την εμπνευσμένη και ουσιαστική καθοδήγησή τους, και όλους μαζί για τη νέα πνοή που έδωσαν στο Καλιφόρνια ντρίμιν. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής  για την ευκαιρία επικοινωνίας που μου δίνει με τους ανθρώπους της πόλης, οι οποίοι πιστεύω θα ανταποκριθούν με την ψυχή τους σε μία παράσταση που ακριβώς εκεί απευθύνεται”.

 

Βασίλης Κατσικονούρης, Ιανουάριος 2010


“Το Καλιφόρνια ντρήμιν παρουσιάζει τις τραγελαφικές περιπέτειες δύο λαϊκών παιδιών, που αποφασίζουν να μην πάνε στο στρατό και να καταφύγουν σ` ένα new age κοινόβιο στην Καλιφόρνια.

 

Το έργο είναι σαν ένα φλας, που τούς πιάνει ακριβώς τη στιγμή που χαζεύουν μπροστά από μια μεγάλη σκοτεινή πόρτα. Είναι παιδιά κωμικά, αφασικά, χαμένα κάπου σε μια μετεφηβική ηλικία, απελπισμένα· και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα παραδεχτούν όλα αυτά, εκτός ίσως από το τελευταίο. Όταν το καταλάβουν και αυτό, τότε διαβαίνουν το κατώφλι. Την άλλη μέρα, σαν εμφανίσουμε τη φωτογραφία, αυτά δε θα είναι εκεί. Βλέπουμε μόνο το σκοτάδι που τα κατάπιε. Κι ένα παράξενο, αμυδρό φως κάπου στο βάθος, μπορεί να ήταν κάποιο παιχνίδι τού φακού, μπορεί να ήταν ένα πρώτο και τελευταίο λαμπύρισμα που αφήσαν πίσω τους.”

 

Βασίλης Κατσικονούρης, Αθήνα 2004

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.