Συνεχιζονται οι κοπες δεντρων στο Παρκο της Κομοτηνης

Οι κορμοί κόβονται σταδιακά, για να μην προκληθεί πρόβλημα στα υπόλοιπα δέντρα

Σε κοπές ξεραμένων δέντρων προχωρά τις τελευταίες ημέρες στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής ο Δήμος Κομοτηνής, με σκοπό την άρση της επικινδυνότητάς τους.

Η κοπή γίνεται από ειδικό συνεργείο, με τη χρήση καλαθοφόρου οχήματος, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στα γύρω δέντρα, αλλά και σε κτίσματα που υπάρχουν εντός του πάρκου από την πτώση.

Το συνεργείο κόβει τους κορμούς των επίμαχων δέντρων από τα πάνω προς τα κάτω, σε μικρά κομμάτια, που ρίχνουν στο έδαφος μετά την κοπή τους.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται πως η κοπή του δέντρου, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται κοντά σε χώρο στάθμευσης ή σε κάποια κατασκευή του πάρκου, όπως συμβαίνει στο δέντρο την φωτογραφίας, δεν θα προκαλέσει ζημιά με την πτώση του, ή σε άλλα δέντρα που βρίσκονται γύρω από αυτό.

Ας ελπίσουμε πως η κοπή των δέντρων εντός του πάρκου, που γίνεται εδώ και χρόνια σε διάφορα σημεία, δεν θα μείνει εκεί, αλλά θα αντικατασταθούν από νέα δενδρύλλια, μιας και η αποψίλωση του χώρου έχει προχωρήσει αρκετά, και δεν θυμίζει σε τίποτα το παλιό πάρκο με την βαθιά σκιά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.