Συνεχιζονται οι ερευνες για τον εντοπισμο του 60χρονου αγνοουμενου στη λιμνη Μητρικου

Συνεχίζονταν και χθες μέχρι αργά το βράδυ οι έρευνες για τον εντοπισμού 60χρονου που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν μαζί με ένα 42χρονο πήγαν για ψάρεμα στη λίμνη Μητρικού, με φουσκωτή βάρκα, η οποία ανατράπηκε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δηλώσεις των συγγενών τους οι δύο άνδρες ξεκίνησαν το Σάββατο 4-12-2010 στις πέντε το απόγευμα για να πάνε στην λίμνη Μητρικού για ψάρεμα, και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Η Πολιτική Προστασία της Νομαρχίας μόλις έλαβε το σήμα για την εξαφάνιση των πολιτών έθεσε αμέσως τον μηχανισμό ανεύρεσης των αγνοουμένων σε εφαρμογή, μέσω των Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης που διαθέτει. Ενημερώθηκαν ο Νομάρχης Ροδόπης, ο Αντινομάρχης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Επιτόπου στο χώρο του συμβάντος έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της 4ης ΕΜΑΚ , της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ , των Εθελοντικών Ομάδων Διάσωσης (με ειδικό εξοπλισμό δυτών και βάρκα) όπως και δύο αεροπλάνα της Αερολέσχη Κομοτηνής. Μετά από έρευνα που διήρκησε περίπου 3 ώρες βρέθηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους, ο οποίος μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ και υποθερμίας στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με μαρτυρία του νεαρού, τα δύο άτομα έπεσαν στη λίμνη, όταν αναποδογύρισε η φουσκωτή τους βάρκα στην οποία επέβαιναν. Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη μέρα και για τον δεύτερο αγνοούμενο μέχρι αργά το απόγευμα χωρίς όμως επιτυχία. Η διαδικασία της ανεύρεσης και του 2ου αγνοουμένου συνεχίζεται.
Να σημειωθεί ότι πρώτον στη λίμνη Μητρικού απαγορεύεται το ψάρεμα σε ιδιώτες και δεύτερον είχε εκδοθεί έκτακτο δελτίο τύπου για ισχυρούς ανέμους.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε πολύ τον αναπληρωτή νομάρχη Κώστα Κατσιμίγα για τις φωτογραφίες

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.