Συνεχιζονται οι εγγραφες στα τμηματα της Δ.Ε.Π.Α.Ο.

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα Τμήματα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νέας Ορεστιάδας έως 29 Σεπτέμβρη για τη Δημιουργική Περίοδο 2001-2002.

Μπαίνοντας φέτος στον έκτο χρόνο λειτουργίας της, η Δ.Ε.Π.Α.Ο. ξεκινάει τη νέα περίοδο δυναμικότερα, υποσχόμενη συχνή και έντονη πολιτιστική κίνηση στην περιοχή και σημαντικά εφόδια στους μαθητές – μικρούς καλλιτέχνες – της. Εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα τόσο για τις καλλιτεχνικές τους σπουδές όσο και για τη διάπλαση της προσωπικότητάς τους και του χαρακτήρα τους.

Αναλυτικά τα Τμήμα της Δ.Ε.Π.Α.Ο. που θα λειτουργήσουν και φέτος είναι:

• Ωδείο, αναγνωρισμένο από το κράτος, με τις εξής σχολές και τμήματα:

Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών Μαθημάτων και Συνθέσεως, με τμήματα Οδικής, Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Ανάπτυξης, Φυγής και Σύνθεσης.

Σχολή ενόργανου μουσικής με τμήμα Πλήκτρων, Εγχόρδων, Πνευστών και Κλασσικής Κιθάρας.

Σχολή Μονωδίας με τμήματα μονωδίας.

Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

• Θεατρικό εργαστήρι, με δεκατριάχρονη δημιουργική πορεία στον ερασιτεχνικό θεατρικό χώρο, εικοσιένα (21) βραβεία από πανελλήνια φεστιβάλ, έντονη και συνεχή παρουσία στην πόλη, το νομό και άλλες δραστηριότητες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Θα λειτουργήσουν και φέτος τα Τμήματα Θεατρικής Παιδείας για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθήματα αυτοσχεδιασμού, ορθοφωνίας, κινησιολογίας, ιστορίας θεάτρου και θεατρικό παιχνίδι για τα μικρότερα παιδιά. Στο τέλος δε της χρονιάς ανεβαίνουν παραστάσεις που παρουσιάζονται στο κοινό της πόλης.

• Ζωγραφική

Τέταρτος χρόνος λειτουργίας φέτος, με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων, ανηλίκων και ενηλίκων. Πραγματοποιούνται και εκθέσεις με τα έργα των μαθητών, με αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

• Ξυλογλυπτική

Λειτουργεί από τον Ιούνιο ΄99, και απασχολεί δημιουργικά μαθητές που ενδιαφέρονται να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους με προσωπικές κατασκευές και αξιόλογα αποτελέσματα.

• Αγιογραφία – Ψηφιδωτό

Τρίτος χρόνος λειτουργίας φέτος, με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του έτους εκθέσεις με τα έργα των μαθητών.

• Κεραμική

Για δεύτερη χρονιά θα λειτουργήσει και το Τμήμα Κεραμικής για ανηλίκους και ενήλικες. Σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, οι μαθητές θα μπορούν να εκφραστούν δημιουργικά μέσω του πηλού

• Σχολή Κλασσικού και Μοντέρνου Χορού

Δεύτερη χρονιά λειτουργίας φέτος, με τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων. Διδάσκουν επαγγελματίες χορογράφοι – χορευτές και στο τέλος της χρονιάς πραγματοποιείται εκδήλωση – επίδειξη χορού από τους μαθητές της σχολής.

Θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

– Κλασικού χορού

– Μοντέρνου χορού

– Λατινοαμερικάνικου & Ευρωπαϊκού χορού

– Λαϊκού χορού

Οι εγγραφές στα τμήματα της Δ.Ε.Π.Α.Ο. αρχίζουν στις 27 Αυγούστου και πραγματοποιούνται ως εξής:

Για το Ωδείο και τα Τμήμα Ζωγραφικής – Ξυλογλυπτικής – Αγιογραφίας – Ψηφιδωτό και Κεραμικής: Στο Ωδείο, 40 Εκκλησιών 1, τηλ. (0552) 27460 κατά τις ώρες 15.00 έως 20.00

Για τα Τμήμα Θεατρικής Παιδείας και τη Σχολή Χορού: Στο Θεατρικό Εργαστήρι, Κολοκοτρώνη 27, τηλ (0552) 28023. Καθημερινά και Σαββατοκύριακο, από 16.00 μ.μ. έως 19.30 μ.μ.

Πληροφορίες για όλα τα τμήματα δίνονται από το γραφείο της Δ.Ε.Π.Α.Ο., Ευριπίδου και Βασ. Κωνσταντίνου γωνία, 1ος Όροφος , τηλ. (0552) 27272 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.