Συνεχιζονται οι αντιδρασεις για την εκδοση φωτογραφιων των νεων αστυνομικων ταυτοτητων

Παρέμβαση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε αναφορικά με το επίκαιρο ζήτημα των φωτογραφιών των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, κ. Νικόλαος Αγγελίδης.
 
Μέσω αυτής απευθύνει έκκληση να μην προχωρήσουν οι αρμόδιοι στην ανάθεση της έκδοση φωτογραφιών για τις αστυνομικές ταυτότητες σε μία μόνο εταιρεία, αξιώνοντας πως κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο όχι μόνο για τον κλάδο των φωτογράφων – ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο είναι ήδη επιβαρυμένος – , αλλά και για τους ίδιους τους πολίτες.

 
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

 «Κύριε Υπουργέ,
 
Πληροφορηθήκαμε πρόσφατα από το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης την πρόθεσή σας να αναθέσετε σε μία μόνο εταιρεία την έκδοση φωτογραφιών για τις νέες αστυνομικές ταυτότητες. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται σε επιλεγμένα Αστυνομικά Τμήματα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, μέσω εξειδικευμένων μηχανημάτων που θα έχουν εγκατασταθεί, με τη σχετική οικονομική επιβάρυνση του ενδιαφερόμενου. Κάτι τέτοιο όμως συνεπάγεται την ταλαιπωρία των πολιτών που θα πρέπει να μετακινούνται στα αρμόδια αστυνομικά Τμήματα και ιδιαίτερα αυτών με κινητικά προβλήματα. Όσον αφορά το επιχείρημα των ασφαλέστερων φωτογραφιών με το νέο σύστημα, αυτό δεν έχει βάση επειδή τα ελληνικά διαβατήρια, που εκδίδονται με φωτογραφίες επαγγελματιών φωτογράφων, θεωρούνται από τα ασφαλέστερα έγγραφα στον κόσμο.
 
Άποψή μας είναι ότι οι μονοπωλιακές αυτές πρακτικές δεν εξυπηρετούν τον πολίτη, ούτε οικονομικά, ούτε επί του πρακτέου. Επιπλέον αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στον μαρασμό του επαγγελματικού κλάδου των φωτογράφων, καθώς η απώλεια των εσόδων από την έκδοση των φωτογραφιών θα επιβαρύνει τις ήδη αντίξοες συνθήκες που βιώνει ο κλάδος και όλοι εν γένει οι επαγγελματίες τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, με συνέπεια την απώλεια θέσεων εργασίας αλλά και εσόδων για το κράτος και τους ασφαλιστικούς φορείς.
 
Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις απόψεις μας και να μην προχωρήσετε στην υλοποίηση των προθέσεών σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.