Συνεχιζονται οι αντιδρασεις για τα διοδια της Μεστης

Ειδική συνεδρίαση για το θέμα των διοδίων στην Εγνατία οδό θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ

Το ζήτημα της κατασκευής των διοδίων στη Μέστη, το οποίο επεκτάθηκε στο γενικότερο θέμα των διοδίων στην Περιφέρεια ΑΜΘ, συζητήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την Τετάρτη 29 Μαρτίου, όπου και αποφασίστηκε τόσο να επικαιροποιηθεί το ψήφισμα που είχε εκδοθεί κατά της κατασκευής τους, όσο και να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση, όπου θα κληθούν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της Εγνατίας Οδού αλλά και οι βουλευτές της ΑΜΘ.
 
Άλλωστε όπως φάνηκε και από τις διάφορες τοποθετήσεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το θέμα των διοδίων αποτελεί αγκάθι για την περιφέρεια, ιδιαίτερα όταν ακόμα αναμένεται η δημιουργία σταθμών τόσο κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, όσο και στους κάθετους άξονές της.
 
Και όλα αυτά τη στιγμή που το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διαφωνία του για τη δημιουργία διοδίων, χωρίς όμως να έχει εισακουστεί, ούτε στις προτάσεις του για την αλλαγή της χωροθέτησής τους, αλλά ούτε και στο αίτημα για δημιουργία αναλογικών διοδίων, που θα ήταν και δικαιότερα.
 
Το θέμα εισήγαγε προς συζήτηση ο πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Σωτήρης Μποταΐτης, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς να επισημαίνει πως παρά τις παρεμβάσεις τους, δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με το Συμβούλιο. Για αυτό και μίλησε για απαράδεκτη λογική να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η οποία θεωρεί πως θα πρέπει να καταγγελθεί.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θόδωρος Μαρκόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η Εγνατία γενικότερα δεν δίνει σημασία στην ΑΜΘ, υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις για το δρόμο διασύνδεσης της Καβάλας με την Ξάνθη, ο οποίος παραμένει «κολλημένος» ενώ αρκετοί ήταν οι σύμβουλοι οι οποίοι μίλησαν για δυναμικότερες αντιδράσεις από την έκδοση ψηφισμάτων.
 
Μάλιστα ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης σημείωσε πως δεν θεωρεί πως το ψήφισμα έχει κάποια ιδιαίτερη αξία, μιας και τα προηγούμενα, τόσο για το θέμα των διοδίων, όσο και για άλλα θέματα που έχουν απασχολήσει κατά καιρούς την Περιφέρεια, δεν έχουν φέρει ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
 
Αυτή την άποψη δεν συμμερίστηκε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ Νίκος Τσαλικίδης, που σημείωσε πως και ο ίδιος δεν είναι υπέρ των ψηφισμάτων της θεωρίας και γενικότερων φιλολογικών απόψεων, αλλά υποστηρίζει προτάσεις που εμπεριέχουν συνδυασμό αναφοράς ώστε να επανεξεταστεί το θέμα των μετωπικών διοδίων, που αποτελούν αντικίνητρα για την οικονομική και ηθική τόνωση του πληθυσμού, προτείνοντας να υπάρξει μια πιο δυναμική κινητοποίηση.
 
Τέλος η εισήγηση του Περιφερειάρχη, που έγινε αποδεκτή, ήταν να γίνει μεν επικαιροποίηση του ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και να γίνει ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου.
 
Για το ψήφισμα, τόνισε πως θα έχει αξία, μιας και θα καταγραφούν όλες οι απόψεις τόσο της διοίκησης όσο και της αντιπολίτευσης, με προσεκτικά επιχειρήματα που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση συζήτησης για την ειδική συνεδρίαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.