Συνεχιζονται για τριτη εβδομαδα

Προς τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων προσανατολίζονται οι δάσκαλοι, καθώς οι τοπικές ενώσεις αποφάσισαν με πρόταση της ΔΟΕ για τη συνέχιση της απεργίας την εβδομάδα 2-6 Οκτωβρίου 2006.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου αναμένεται η πιθανή συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην 48ωρη απεργία.

Εντωμεταξύ, το 10% άγγιξαν τα ποσοστά της απεργίας στο νομό Ροδόπης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ροδόπης «Τρεις Ιεράρχες» Γεώργιου Γούλα.

Ημέρα αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δασκάλων και νηπιαγωγών ήταν η Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, καθώς οι τοπικές ενώσεις αποφάσισαν με πρόταση της ΔΟΕ για τη συνέχιση της απεργίας την εβδομάδα 2-6 Οκτωβρίου 2006. Την Τετάρτη αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές προχώρησαν στην καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Παιδείας με συνθήματα εναντίον της πολιτικής που ακολουθείται στον τομέα της Παιδείας και ιδιαίτερα για τις αυξήσεις των 17,5 ευρώ που τα χαρακτήρισαν «ψίχουλα» και επανέλαβαν ότι τα επιστρέφουν στην κυβέρνηση.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών ΕΛΜΕ και της ΕΔΟΘ, καθηγητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, καθώς και εκπρόσωποι φοιτητών.

«Αποφασίσαμε να απεργήσουμε για τρίτη εβδομάδα, σύμφωνα με απόφαση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Χθες το απόγευμα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του γραφείου του πρωθυπουργού και είπαν ότι θα βρεθεί μια ημερομηνία για να συζητήσουν», δήλωσε στον ΠτΘ ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Ροδόπης «Τρεις Ιεράρχες» Γεώργιος Γούλας, αναφερόμενος στην απόφαση για τη συνέχιση της απεργίας των δασκάλων και νηπιαγωγών, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι για σήμερα το πρωί ήταν προγραμματισμένη η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων της χώρας στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον «διάλογο» με το υπουργείο Παιδείας και ειδικότερα με την υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, οι δάσκαλοι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από όσα είπε την Τρίτη η υπουργός Παιδείας περί ανέντιμης κατάστασης, λέγοντας ότι κάνουν έναν έντιμο αγώνα και θα τον συνεχίσουν μέχρι να νικήσουν. «Μετά απ’ όσα είπε την Τρίτη η κ. Γιαννάκου, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο».

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου η ΟΛΜΕ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία, όπως ενδέχεται να αποφασιστεί από την Ομοσπονδία.

Για τρίτη εβδομάδα κινητοποιήσεων ετοιμάζονται οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, ενώ χθες τα ποσοστά της απεργίας στο νομό Ροδόπης άγγιξαν το 10%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γούλα.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.