Συνεχιζεται το Β΄ Διεθνες Συμποσιο Γλυπτικης στη Θασο

Το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού προσελκύει αυτές τις ημέρες το Β’ Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής που πραγματοποιείται στη Θάσο και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Διακεκριμένοι γλύπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συγκεντρώθηκαν για δεύτερη φορά στο νησί ύστερα από πρόσκληση της ιστορικού τέχνης κ. Έμμυς Βαρουξάκη προκειμένου να φιλοτεχνήσουν τα έργα τους από τα ανεξάντλητα κοιτάσματα μαρμάρου που υπάρχουν στο όμορφο νησί.

Το 1992 είχε πραγματοποιηθεί στη Χρυσή Αμμουδιά της Θάσου το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής συγκεντρώνοντας την προσοχή και το ενδιαφέρον τόσο του κοινού όσο και του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου

Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τους παραγωγούς μαρμάρου Θάσου Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης συμμετέχουν μεταξύ των ξένων και οι έλληνες γλύπτες Έκτωρ Παπαδάκης, Παναγιώτης Καζάκος, Κώστας Βρούβας και Έρση Βενετσιάνου.

Τα έργα που φιλοτεχνούνται από τους γλύπτες πάνω σε λευκό, στιλπνό μάρμαρο θα παραμείνουν στον παραλιακό χώρο της Σκάλας Καλλιράχης όπου γίνονται οι κατασκευές και όπου σύντομα θα λειτουργήσει εκεί σχολή γλυπτικής. Ο χώρος εργασίας των καλλιτεχνών είναι ελεύθερος για το κοινό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.