Συνεχιζεται το ενδιαφερον για την αδερφοποιηση της Κομοτηνης με την Αγια Πετρουπολη

Τον Δήμο Κομοτηνής επισκέφτηκε ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξάντρ Στσερμπακόβ

Στην Κομοτηνή βρέθηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξάντρ Στσερμπακόβ, με την ευκαιρία της καθιερωμένης προξενικής εξυπηρέτησης που κάνει κατά περιόδους το Προξενείο στους Ρώσους πολίτες που διαμένουν στην πόλη της Κομοτηνής και στην ευρύτερη περιοχή.
 
Τα μέλη του προξενείου είχαν βρεθεί στην Κομοτηνή και στις 4 Μαρτίου, κατά την πρόωρη ψηφοφορία για τις εκλογές του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή των Ρώσων πολιτών. Σε αυτή την επίσκεψη ο κ. Στσερμπακόβ πραγματοποίησε επισκέψεις στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη και τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα.
 
Ο πρόξενος ευχαρίστησε την περιφέρεια ΑΜΘ, την ΠΕ Ροδόπης και το Δήμο Κομοτηνής για τις εξαιρετικές συνθήκες που εξασφάλισαν για το έργο τους στην Κομοτηνή, σημειώνοντας πως η επίσκεψη είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να συζητήσουν τις προοπτικές διαπεριφερειακής συνεργασίας με τη Ρωσία.

 

Πρακτικά θέματα για τη συνεργασία 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής με ένα από τα διοικητικά διαμερίσματα της Αγίας Πετρούπολης, το Κρασνοσέλσκι, με τον κ. Στσερμπακόβ να εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θέληση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς για συνεργασία με την Ρωσία, «που έχει πολύ πρακτικό και εποικοδομητικό χαρακτήρα, και απαντά στα ενδιαφέρονται και των δύο χωρών μας»
 
Στην συνάντησή του με τον κ. Πετρίδη, στην οποία συμμετείχαν η κ. Αφροδίτη Καρελιάδου και ο κ. Κώστας Καραΐσκος, συζητήθηκαν πρακτικά θέματα για την ανάπτυξη της επαφής αυτής, η οποία θεωρείται πως θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της γενικότερης συνεργασίας των δύο πλευρών. 

Συναντήσεις και με τις Περιφερειακές αρχές 

Ο πρόξενος επισκέφτηκε σύντομα και τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο, ευχαριστώντας τον για το γεγονός ότι βρήκε χρόνο να τους υποδεχτεί παρά τις πλημμύρες στον Έβρο αυτές τις μέρες, με τον οποίο είχαν πολύ καλή συζήτηση αλλά και τα μέτρα που παίρνουν οι τοπικές αρχές για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση, ενώ σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκο Τσαλικίδη.
 
Καταλήγοντας ο κ. Στσερμπακόβ ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά τους οικοδεσπότες του για την συνεργασία και την φιλοξενία που έδειξαν, κάνοντας την διαμονή τους στην Κομοτηνή ιδιαίτερα ευχάριστη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.