Συνεχιζεται ο κυκλος μουσικης δωματιου στην Κομοτηνη

Πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή της Κορίνας Σαμουρκασίδου

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο κύκλος μουσικής δωματίου που λαμβάνει χώρα στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις πληροφόρησε η πρόεδρος ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριαδου με συνέντευξη τύπου εχθές το μεσημέρι. 

Το πρόγραμμα 

Το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 20.30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής η Κομοτηναία πιανίστ, κ. Κορίνα Σαμουρκασίδου με τον κ. Γεράσιμο Χοϊδά θα παρουσιάσουν στο μουσικόφιλο κοινό ένα έργο για δύο πιάνα με κομμάτια του Bach, του Brahms, του Beethoven και άλλων σπουδαίων συνθετών. 

130 μουσικοί και χορωδοί του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας θα βρεθούν στην Κομοτηνή 

Στις 2 Ιουνίου και ώρα 19.30 το Κεντρικό Αμφιθέατρο Πανεπιστημιούπολης θα γεμίσει με μουσικές νότες από την συμφωνική ορχήστρα του τμήματος τέχνης και μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε μία επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια λειτουργίας του τμήματος. Η πρόεδρος τόνισε την σημαντικότητα συνεργασίας των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ανακοίνωσε πως τόσο η ίδια όσο και ο Δήμος Κομοτηνής πρόκειται να στηρίξουν κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Καλοκαίρι με δράσεις στις παραλίες της Κομοτηνής 

Η κ. Λιβεριάδου συμπλήρωσε πως πλούσιο αναμένεται και το θερινό πρόγραμμα με δράσεις που θα φιλοξενηθούν στις παραλίες του Δήμου (Φανάρι, Μέστη, Μολυβωτή). Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δράσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής,  που θα λάβει χώρα στις 20 και 21 Ιουνίου, κατά την οποία θα στηθούν 9 μουσικές σκηνές σε ισάριθμα σημεία της πόλης και στο Φεστιβάλ Φαναρίου για τα οποία θα υπάρξουν σύντομα νέες ανακοινώσεις.
 
«Προσπαθούμε πάντα να στηρίζουμε νέα παιδιά από την Κομοτηνή που δραστηριοποιούνται και εκτός αυτής», σχολίασε η κ. Λιβεριάδου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα του Μεγάρου το οποίο παραμένει κλειστό, κρίνοντας πως με την νέα χρονιά το ζήτημα θα έχει πλέον διευθετηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.