Συνεχιζεται η ομηρια των εργαζομενων στο προγραμμα «Βοηθεια στο Σπιτι»

Συνεχίζεται η ομηρία των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», εφόσον με έγγραφό του το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει παράταση μέχρι την έναρξη της Δ’ Προγραμματικής Περιόδου, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αισθάνονται μετέωροι.

Συγκεκριμένα όπως τόνισε στον ΠτΘ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Συρόπουλος με έγγραφό του στις 31 Δεκεμβρίου 2008 το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο υπογράφει ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος, κοινοποίησε την συνέχιση του Προγράμματος και τη διατήρηση των εργαζομένων μέχρι την έναρξη του προγράμματος ΕΣΠΑ, ημερομηνία όμως η οποία δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Εντύπωση προκαλεί ότι το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε και στον ΑΣΕΠ. «Το γεγονός μας προβληματίζει και μας δημιουργεί την εντύπωση μήπως προκηρυχθούν θέσεις για το ήδη υπάρχον προσωπικό όπως έγινε και στην περίπτωση των ΚΕΠ με 55% μοριοδότηση. Το γεγονός πάντως είναι ότι δεν έχουν δοθεί οδηγίες. Η Περιφέρεια και αυτή περιμένει οδηγίες με αποτέλεσμα η ομηρία να συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Συρόπουλος καταλήγοντας με την ελπίδα «τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο».

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.