Συνεχιζεται η κοντρα Μουμιν Οντερ – Χρηστου Μετιου

Με αφορμή επερώτηση στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου - Χρήστος Μέτιος «Αν κι έχει υπάρξει Αντιπεριφερειάρχης στο παρελθόν δεν γνωρίζει τις διαδικασίες ούτε και τον νόμο» - ΜουμίνΟντέρ «Πιστεύω στις δημοκρατικές διαδικασίες κι εσείς αγνοήσατε την εντολή των πολιτών της Ροδόπης»

Εντάσεις και τοποθετήσεις επί προσωπικού έλαβαν χώρα στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο. Η επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου, κ. Μουμίν Οντέρ σχετικά με το Σύλλογο Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Έβρου «Ο Άγιος Βασίλειος» φαίνεται πως πυροδότησε εκ νέου την μακροχρόνια κόντρα του με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο επερωτών μετέφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου το αίτημα της προέδρου του «Αγίου Βασιλείου» για επιχορήγηση με σκοπό την κάλυψη αναγκών πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, συνολικού ύψους 9.000 ευρώ. Τόνισε δε με έμφαση πως «τέτοιου είδους αιτήματα δεν θα έπρεπε να αναλώνονται για λόγους δημοσιότητας», ζητώντας από τον Περιφερειάρχη να τεκμηριώσει την «άρνηση της διοίκησης να επιχορηγήσει τον σύλλογο» και να αναφερθεί στις ενέργειες που θα προβεί για να διορθώσει το «σφάλμα».
 
Απαντώντας, ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι στο παρελθόν, και ειδικότερα τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2015, το περιφερειακό ταμείο είχε εγκρίνει ποσά ύψους 5.000 και 4.000 ευρώ που δόθηκαν στον σύλλογο για τις ανάγκες πετρελαίου και γραφιστικής ύλης. Υποστήριξε, ωστόσο, πως με έγγραφό του τον Μάιο του 2017 το Υπουργείο Εσωτερικών άλλαξε την κατάσταση, αποφασίστηκε ότι τα Περιφερειακά ταμεία ανάπτυξης πλέον θα υπόκεινται σε υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας. Επομένως, κατέληξε πως αν και αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά του συλλόγου, η έγκριση της επιχορήγησης δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του. 

Εντάσεις και τοποθετήσεις επί προσωπικού 

Τοποθετούμενος επί προσωπικού ο κ. Χρήστος Μέτιος χαρακτήρισε τον περιφερειακό σύμβουλο «ανενημέρωτο», κρίνοντας πως «αν κι έχει υπάρξει Αντιπεριφερειάρχης στο παρελθόν δεν γνωρίζει τις διαδικασίες ούτε και τον νόμο». Άφησε δε αιχμές ότι ο κ. Μουμίν Οντέρ προέβη στην επερώτηση ως μία «κίνηση εντυπωσιασμού», αναζητώντας «πολιτική στέγη». «Κατανοώ την αγωνία σας να αποκτήσετε ρόλο, αλλά νομίζω πως αν είχατε κρατήσει την θέση του Αντιπεριφερειάρχη θα είχατε διαφορετική στάση. Η τακτική εντυπωσιασμού σας μου θυμίζει αυτήν του κ. Καραλλίδη, αναρωτιέμαι γιατί δεν τα βρίσκεται αφού ταιριάζετε τόσο πολύ στο ύφος», κατέληξε χαρακτηριστικά λέγοντάς του πως κάνει αντιπολίτευση που δεν χρησιμεύει σε τίποτα.
 
Απαντώντας του στον ίδιο τόνο ο κ. Μουμίν Οντέρ υποστήριξε πως σε καμία περίπτωση δεν επιζητεί πολιτική στέγη, γεγονός που θα επιβεβαιωθεί την «ύστατη ώρα των εκλογών για τον απλούστατο λόγο ότι εγώ ανήκω στους πολίτες της Ροδόπης». Ολοκληρώνοντας είπε χαρακτηριστικά «σήμερα απαντάτε και επιτίθεστε σε εμένα, άρα η επερώτησή μου πραγματικά σας πείραξε. Παραδέχομαι, βεβαίως, ότι όταν με αλλάξατε από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη πειράχτηκα, αλλά πιστεύω στις δημοκρατικές διαδικασίες κι εσείς αγνοήσατε την εντολή των πολιτών της Ροδόπης. Ήμουν πρώτος περιφερειακός σύμβουλος και η κατανομή των αξιωμάτων θα πρέπει να γίνεται κατά αυτόν τον τρόπο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.