Συνεχιζεται η ερευνα για την κακοποιηση των ζωων

Από το Εργαστήριο Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής ΔΠΘ - Ήδη έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία από τα ερωτηματολόγια, ενώ ο Δήμος θα διαθέσει σύντομα άλλα 300 στο Εργαστήριο

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα για τη διερεύνηση του ζητήματος της κακοποίησης των ζώων, που ξεκίνησαν πριν από λίγο διάστημα το Εργαστήριο Εγκληματολογικών Επιστημών της Νομικής Σχολής ΔΠΘ μαζί με τον Δήμο Κομοτηνής.
 
Η έρευνα ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου έτους, με την έρευνα να γίνεται πόρτα πόρτα από φοιτητές που είχαν ερωτηματολόγια με 35 ερωτήσεις, ώστε να συγκεντρωθεί αρκετό υλικό και να χαρτογραφηθεί η έκταση του προβλήματος στην πόλη της Κομοτηνής, στους οικισμούς του Δήμου, καθώς και η σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρείται το φαινόμενο.
 
Παράλληλα η έρευνα αυτή θα βοηθήσει να διαπιστωθεί κατά πόσο οι πολίτες καταλαβαίνουν τι σημαίνει κακοποίηση και ποιες είναι οι ευθύνες τους έναντι των ζώων, τις ευθύνες τους ως ιδιοκτητών ζώων απέναντι στους υπόλοιπους πολίτες, αλλά και τις πιο συχνές μορφές κακοποίησης, αλλά και το αν οι πολίτες ενδιαφέρονται για το πρόβλημα και καταγγέλλουν στις αρχές τις σχετικές πράξεις βίας ή είναι αδιάφοροι.
 
Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Τεχνικών έργων κ. Γιάννης Μουρτίδης, η έρευνα συνεχίζεται, αλλά μέχρι τώρα έχουν υπάρξει πολλές απαντήσεις τόσο έγγραφα, όσο και με την ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία μπορούν να υποβληθούν οι απαντήσεις.
 
Οι φοιτητές ήδη γύρισαν για να συμπληρωθούν τα γραπτά ερωτηματολόγια, τα στοιχεία από τα οποία μαζί με αυτά από τις ηλεκτρονικές υποβολές θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας από το εργαστήριο.
 
Ο Δήμος επίσης θα δώσει 300 ακόμα έντυπα ερωτηματολόγια, που θα δοθούν στο πανεπιστήμιο και στο τμήμα, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν σε όσα έχουν ήδη συγκεντρωθεί, ώστε να δρομολογήσουν, όταν ολοκληρωθεί η επεξεργασία από το εργαστήριο, ειδική ημερίδα παρουσίασης των αποτελεσμάτων της έρευνας, και τα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από αυτή.
 
Αυτή η ενημέρωση θα γίνει για τους δημότες, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σημείωσε ο κ. Μουρτίδης, ακόμα και πέρα από τα όρια του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.