Συνεχιζει το ανοιγμα του στην κοινωνια της Κομοτηνης το Παραρτημα αποθεραπειας και αποκαταστασης παιδιων με αναπηρια Κομοτηνης

Bazaar με δημιουργίες των ίδιων των παιδιών έστησαν τα μέλη του παραρτήματος στην κεντρική πλατεία της πόλης

Δημιουργίες εμπνευσμένες από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές από τα παιδιά του Παραρτήματος αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου όσοι πέρασαν από τους πάγκους του bazaar που είχαν στήσει τα μέλη του στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
 

Πλέον η πώληση δημιουργιών των παιδιών έχει καθιερωθεί, σημείωσε η κ. Ιωάννα Πασχαλίδου, αναπληρώτρια προϊσταμένη διεύθυνσης του παραρτήματος αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών με αναπηρία Κομοτηνής (πρώην Θεραπευτήριο) και πλέον κάθε χρόνο βρίσκονται στην πλατεία μαζί με παιδιά του Παραρτήματος.
 
Τα παιδιά όλο το προηγούμενο διάστημα, μαζί με την εργοθεραπεύτρια του Παραρτήματος, φτιάχνουν ημερολόγια, δώρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία πωλούνται στο bazaar, εκπληρώνοντας ένα διπλό σκοπό.
 
Αφενός συγκεντρώνονται χρήματα για τις ανάγκες των ίδιων των παιδιών, αφετέρου η δομή ανοίγεται στην κοινωνία της Κομοτηνής με στόχο την αποδοχή και προσέγγισή της από τους πολίτες.
 

«Πρόθεσή μας είναι να ανοιχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το παράρτημα, και ο κόσμος να έρθει, να προσφέρει είτε εθελοντική εργασία είτε απλή ψυχαγωγία» τόνισε η κ. Πασχαλίδου, σημειώνοντας πως τα στελέχη του Παραρτήματος είναι πάντα ανοιχτά στον εθελοντισμό, και μέσα από αυτές τις δράσεις βλέπουν ανταπόκριση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.