Συνεχιζει την πορεια της η Πολη-τικη Ανατροπη

Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης, μαζί με τους πρώτους υποψηφίους συμβούλους, παρουσίασε η επικεφαλής κ. Ελένη Λαφτσή

 
Τις προγραμματικές θέσεις της παράταξής της ανέλυσε το απόγευμα της Κυριακής 3 Μαρτίου η επικεφαλής της Πολη-τικής Ανατροπής κ. Ελένη Λαφτσή, η οποία παρουσίασε και τους πρώτους υποψηφίους με τον συνδυασμό.
 
Όπως σημείωσε, η αυτοδιοικητική κίνηση ολοκληρώνει σε λίγους μήνες μια παρουσία πέντε ετών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ολοκληρώνοντας ένα δημιουργικό κύκλο και ανοίγοντας ένα νέο πιο δυναμικό.
 

Η κ. Λαφτσή τόνισε πως σε αυτή τη μικρή διαδρομή έχουν αφήσει ένα ευκρινές αποτύπωμα, τόσο εντός του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στον δημόσιο χώρο, δίνοντας και ένα άλλο ήθος και ύφος άσκησης τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης, τιμώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που τους έδωσαν οι συμπολίτες τους.
 
Κρατώντας ως παρακαταθήκη αυτή την πορεία, μπαίνουν σε μια καινούρια περίοδο, με την κατάσταση όμως στο Δήμο Κομοτηνής να τους πληγώνει, γιατί δεν είναι βιώσιμη, γιατί ακόμη και σήμερα υπάρχει έλλειψη βασικών υποδομών, δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης, χώρων πρασίνου, άθλησης και πολιτισμού, αλλά και μια διακριτή ανισότητα στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων, όχι μόνο ανάμεσα σε πόλη και οικισμούς, αλλά και εντός των συνοικιών της.

«Στις ερχόμενες εκλογές του Μαΐου, το μόνο πραγματικό δίλημμα που θα έχουν μπροστά τους οι πολίτες, είναι να επιλέξουν ανάμεσα  σε μια Δημοτική Αρχή χωρίς όραμα, με λογική  απλής διαχείρισης  ή σε μια Δημοτική Αρχή που θα αφουγκράζεται τις κοινωνικές ανάγκες, θα υπερασπίζει τα δημόσια αγαθά και θα σχεδιάζει, με τη συμμετοχή των πολιτών, τη νέα εποχή που έρχεται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Μια δύσκολη πραγματικότητα στο Δήμο Κομοτηνής

 
Ο Δήμος, σημείωσε, βρίθει διακρίσεων πνίγεται από το κυκλοφοριακό, πλημμυρίζει με μια απλή βροχόπτωση, ενώ έχει αποψιλώσει και περιορίσει τους χώρους πρασίνου, διαθέτοντας πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 
Εξέφρασε δε την άποψη πως οι ασκούμενες πολιτικές της διοίκησης εξαντλήθηκαν αποκλειστικά σε μια διαχειριστική αντίληψη αντιμετώπισης των δημοτικών πραγμάτων, με πολιτικές απονευρωμένες, χωρίς έμπνευση και σχέδιο για την επόμενη μέρα.
 

Μίλησε δε για οχύρωση πίσω από το υπερσυγκεντρωτικό δημαρχοκεντρικό σύστημα άσκησης διοίκησης, που τροφοδοτούσε την αλαζονεία και τον εγωισμό, αγνοώντας άλλες γόνιμες και δημιουργικές προτάσεις.
 
Η παράταξη επιμένει πως μπορεί και πρέπει να αλλάξει αυτή την πραγματικότητά, απευθυνόμενη σε όλους όσους ακόμα ονειρεύονται και θέλουν να αλλάξουν τη ζωή των ίδιων και των παιδιών τους.

Έμφαση σε υποδομές και καθημερινότητα

 
Στις προγραμματικές θέσεις της, η κ. Λαφτσή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αξιοποίηση του κάθετου άξονα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, την βελτίωση των υποδομών της πόλης ώστε να βελτιωθεί τόσο η εικόνα της, με λιγότερα απορρίματα και αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, όσο και οι υποδομές της για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων.
 
Μίλησε δε για ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στο θέμα των αδεσπότων, με καταγραφή τους αλλά και εκπαίδευση των πολιτών.
 

Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση της σύνδεσης με το ΔΠΘ, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και όχι μόνο, την αναβάθμιση της ποιότητας  του πολιτιστικού έργου που παράγεται στη περιοχή μας, αλλά και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, που από την εγκατάλειψη θεωρεί πως οδηγούνται στην απαξίωση.
 
Αυτό που επιθυμούν, στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνει ο Καλλικράτης, είναι να αναδειχθούν ως μια καθοριστική δύναμη που θα βάλει τη σφραγίδα της στην εξέλιξη των δημοτικών πραγμάτων, με τα προγραμματικά τους προτάγματα, τις θέσεις, τις προτάσεις τους που θα τύχουν της εμπιστοσύνης των πολιτών να είναι η πρωταρχική βάση των όποιων συγκλίσεων ανακύψουν.

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι

 
Η κ. Λαφτσή παρουσίασε τους πρώτους υποψηφίους που πλαισιώνουν τον συνδυασμό, με πρώτους τους 16 που είχε ήδη ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες.
 
Επίσης παρουσίασε νέους υποψηφίους. Πρόκειται για τους εξής:
 
Μιχαηλίδης Παναγιώτης, εργάζεται στο τμήμα πληροφορικής του Γεν.Νοσοκομείου Κομοτηνής, ως διαχειριστής έργων και βραβευμένων ευρωπαϊκών συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Βέτης Δημήτριος, Δημοτικός υπάλληλος του δήμου Αρριανών
 
Κιόρογλου Κυριακή, Παρασκευαστρια στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γεν.Νοσοκομειου Κομοτηνής
 
Μανωλόπουλος Δημήτριος, Αγρότης
 
Μαυρόπουλος Χαράλαμπος, Πρώην Εργολάβος δημοσίων έργων, συνταξιούχος
 
Τοτοκώτσης Κωνσταντίνος, Δημοσιογράφος
 
Χαλήλ Χαλήλ, Αγρότης
 
Μεμέτ Μεμέτ, Ελεύθερος επαγγελματίας
 
Σαδίκ Ισμαήλ Ιμπραχήμ, Εκπαιδευτικός

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην επόμενη έκδοση του ΠτΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.