Συνεχιζει στη Στεγη Αυτονομης Διαβιωσης ο ΠΕΡΠΑΤΩ για ακομα 12 χρονια

Με σκοπό να μην σταματήσει την εκπαίδευση αυτόνομης Διαβίωσης σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Στην παράταση της δωρεάν παραχώρησης χρήσης του Κτιρίου Στέγης (ημι) Αυτόνομης Διαβίωσης του Δήμου Κομοτηνής στο Σύλλογο Ατόμων  Με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, επιτρέποντας στο Σύλλογο να συνεχίσει το έργο του.

Στο χώρο εδώ και πάνω από μία δεκαετία στο χώρο λειτουργεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ»  μια δομή που παρέχει υπηρεσίες σε 21 ωφελούμενους με κινητική αναπηρία με σκοπό  να εκπαιδεύονται σε αυτό προκειμένου να συμμετέχουν σε όσο δυνατόν περισσότερους τομείς της ζωής, με τον βαθμό αυτονομίας που θα έχει ο καθένας.

Πρόκειται για κτίριο που διαθέτει τρείς ορόφους συνολικής στεγασμένης επιφάνειας κυρίων χώρων εμβαδού 873,24 τ.μ. και υπογείου εμβαδού 227,18 τ.μ. και θα παραχωρηθεί για δώδεκα  έτη με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου ο σύλλογος να ενταχθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις από Ιδρύματα και άλλους φορείς που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του.

Η διάρκεια της παραχώρησης της χρήσης  θα είναι μέχρι δωδεκαετής με λήξη στις 5-08-2032.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.