Συνεχιζει να σαρωνει τα βραβεια το Ελαιολαδο Κυκλωπας

Ξεπέρασε τα 120 και συνεχίζει ως το πιο βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα

Από τον αρχαιότερο ελαιώνα της Ευρώπης το νέο ελαιόλαδο «Ages» ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες

 
Ακόμα ένα διεθνές βραβείο κατέκτησε, στο Διεθνή Διαγωνισμού Ελαιολάδου 2020 του Λονδίνου, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο του Ελαιοτριβείου Κύκλωπας, στη Μάκρη, που παράγει το πιο βραβευμένο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα και προωθεί πάντα την ποιότητά του και στο εξωτερικό.
 
Η επιχείρηση ξεκίνησε μικρή, το 1982, και με τα χρόνια μεγαλώνει σταθερά, έχοντας πλέον στα ηνία της τη νέα γενιά της οικογένειας Κελίδη αλλά πάντα με την ίδια αφοσίωση στην προσπάθεια για ποιότητα και αναγνωσιμότητα στο λάδι που παράγουν.
 

Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας ήταν ο κ. Αργύρης Κελίδης, που είχε έρθει σε επαφή με τον κόσμο της ελιάς από μικρό παιδί, δίπλα στον πατέρα και την μητέρα του. Με γερά θεμέλια και άριστη γνώση αποφάσισε, με τη σύζυγό του Νίκη, να δημιουργήσουν από το 1982 το δικό τους ελαιοτριβείο στη Μάκρη, μέσα σε έναν από τους αρχαιότερους ελαιώνες της Μεσογείου.
 
Σήμερα η οικογένεια Κελίδη, με την επόμενη γενιά να συνεχίζει με πάθος και αγάπη την προσπάθεια αυτή, καλλιεργεί 12.000 ελαιόδεντρα και 2.000 βιολογικής καλλιέργειας της τοπικής ποικιλίας, ενώ πέρα από το ελαιόλαδο, έχουν αρχίσει να περνούν και σε άλλους τομείς της ελιάς, όπως πάστα ελιάς, χειροποίητα σαπούνια, και σύντομα και βρώσιμη ελιά.
 
Την ίδια ώρα ξεκίνησαν και την παραγωγή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Ages», το αιώνιο θαύμα, όπως το χαρακτηρίζουν, καθώς το λάδι προέρχεται από δέντρα του αρχαιότερου ελαιώνα της Ευρώπης.
 

Οικογενειακή υπόθεση το ελαιόλαδο

 

Η κ. Βάλια Κελίδου, μαζί με την αδερφή της Αλέξια, αποτελούν τη δεύτερη γενιά της οικογένειας, που συνεχίζει την προσπάθεια των γονιών τους, με τις δικές τους οικογένειες πλέον.
 
Η κ. Κελίδου μεγάλωσε μέσα στα ελαιόδεντρα και το ελαιοτριβείο, για το οποίο εργάστηκαν σκληρά οι γονείς της για να αναπτυχθεί και να συνεχίσει. Η ίδια, έχοντας σπουδάσει γεωπόνος, βρέθηκε να το συνεχίζει με το ίδιο πάθος μαζί με την αδερφή της, μεταδίδοντας αυτό το πάθος και στους συζύγους τους, που ασχολούνται πλέον και αυτοί με το ελαιοτριβείο. «Πηγαίνουμε παρακολουθούμε συνέχεια σεμινάρια, δεν σταματούμε να ενημερωνόμαστε και να εξειδικευόμαστε, να μαθαίνουμε τις νέες τεχνικές, να γνωρίζουμε νέες ελαιοπαραγωγικές τεχνικές» ανέφερε.
 
Άλλωστε πιστεύει ακράδαντα πως η ελαιοκομία δεν είναι κάτι απλό, αλλά μια προσπάθεια που γίνεται συγκεκριμένα, μεθοδευμένα, ενώ εφαρμόζουν πλέον στους ελαιώνες τους και μεθόδους ευφυούς γεωργίας, για τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας της παραγωγής, ενώ πάντα φροντίζουν να κάνουν στοχευμένες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.
 
Παράλληλα η δουλειά που γίνεται στο ελαιοτριβείο και ο τρόπος με τον οποίο χειρίζονται τα μηχανήματα, έχει σαν αποτέλεσμα να παράγουν ένα πολύ καλό λάδι για πολλά χρόνια, κάτι που φαίνεται και από τις βραβεύσεις του.
 

Πάνω από 120 βραβεία για το ελαιόλαδο της Μάκρης

 

Το ελαιοτριβείο ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς το 2008, και από τον πρώτο διαγωνισμό στην Αθήνα ξεκίνησαν οι διακρίσεις. «Ξέραμε ότι παράγουμε κάτι πολύ καλό, κάτι που φαινόταν και από τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και τους πιστούς μας πελάτες όλα αυτά τα χρόνια, αλλά εκεί οι κριτές μας έδωσαν το πλατινένιο βραβείο» ανέφερε η κ. Κελίδου, προς μεγάλη έκπληξη πολλών που δεν ήξεραν καν ότι η Μάκρη παράγει ελιές.
 
Σταδιακά όμως, με τα βραβεία να αποτελούν διαφήμιση για το προϊόν, οι συμμετοχές συνεχίστηκαν, σε διαγωνισμούς εκτός Ελλάδας. Έτσι πλέον έχουν συγκεντρώσει πάνω από 120 βραβεία, αποτελώντας το πιο βραβευμένο ελαιόλαδο στην Ελλάδα και ανάμεσα στα 20 όλου του κόσμου, συνεχίζοντας να κυνηγούν την ποιότητα με πολλή αγάπη. «Έχουμε πολλή αγάπη για αυτό που κάνουμε, και έχουμε κληρονομήσει από την οικογένειά μας την φιλοσοφία: ό,τι θέλεις εσύ να βάλεις στο τραπέζι σου, αυτό να δίνεις και στον κόσμο» ανέφερε η κ. Κελίδου, για αυτό και πάντα θέλουν να έχουν μια σταθερή ποιότητα, και αυτό εκτιμούν και οι πελάτες τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.
 
Έχουν δε πολλά σχέδια για το μέλλον, τόνισε, με την υποστήριξη των πελατών τους που τόσα χρόνια τους στηρίζουν και τους δίνουν την αγάπη τους.
 

Εξαγωγές σε 20 χώρες στον κόσμο

 

Χάρη σε αυτή την αγάπη το λάδι τους έχει περάσει τα σύνορα τόσο της Θράκης, όσο και της χώρας, περνώντας στις μικρότερες γυάλινες συσκευασίες που εμπορεύονται στο εξωτερικό.
 
Τα βραβεία τους βοήθησαν να γίνουν γνωστοί, όμως η κ. Κελίδου θεωρεί πως «η καλύτερη διαφήμιση είναι η σταθερή ποιότητα που έχεις όλα αυτά τα χρόνια, με κάποιον να εμπιστεύεται από στόμα σε στόμα το προϊόν σου και θέλει να το συνεχίσει» ανέφερε.
 
Αυτή τη στιγμή εξάγουν το 50% της παραγωγής τους, σε 20 χώρες τον κόσμο, από την Ευρώπη και την Αμερική μέχρι χώρες όπως η Ιαπωνία και η Ταιβάν.
 
Γενικότερα απευθύνονται κυρίως σε μικρά μαγαζιά, όπως delicatessen, με συγκεκριμένες ποσότητες και πελατεία, παρόλο που πάντα δουλεύουν και προσπαθούν να επεκτείνουν την παραγωγή τους.
 
Άλλωστε πλέον δεν χρησιμοποιούν τις ελιές τους μόνο για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, αλλά και για άλλα προϊόντα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αρωματικά τους ελαιόλαδα, που έχουν αποδειχθεί πολύ δημοφιλή. Είναι εντελώς φυτικά και απαιτούν αρκετή δουλειά, αλλά έχουν μια διαφορετική γεύση, με ελαιόλαδα με σκόρδο, λεμόνι, πορτοκάλι και άλλα.
 
Από εκεί και πέρα έχουν επεκταθεί στον τομέα των καλλυντικών, με σαπούνια, body oil και κηραλοιφές, ενώ θα επεκταθούν και στον τομέα της βρώσιμης ελιάς. «Θέλουμε να έχουμε ένα κατάλογο που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες κάποιου που θα προμηθευτεί προϊόντα από εμάς» ανέφερε η κ. Κελίδου.
 

Ages: To θαύμα του αρχαιότερου ελαιώνα της Ευρώπης

 

Για να καλύψουν τις υψηλότερες και πιο εκλεπτυσμένες απαιτήσεις από το εξωτερικό, το ελαιοτριβείο αποφάσισε να επενδύσει στα αρχαία ελαιόδεντρα της περιοχής.
 
Η Μάκρη, σημείωσε η κ. Κελίδου, είναι ένας από τους αρχαιότερους ελαιώνες του κόσμου με πάνω από 1000 δέντρα να είναι πάνω από 1000 ετών.
 
Έχοντας λοιπόν αρκετά τέτοια κτήματα με αρχαία δέντρα, σκέφτηκαν πως θα είναι πολύ ωραίος ο συμβολισμός να παράξουν μονοποικιλιακό λάδι από τις ελιές αυτών των δέντρων ξεχωριστά, σε μια ξεχωριστή φιάλη.
 
Όλη η διαδικασία χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί την πάροδο 2 ετών, και φέτος βγήκε στην αγορά με το όνομα «Ages», αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές, τόσο για την ποιότητα του λαδιού, όσο και για τον σχεδιασμό του μπουκαλιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.