Συνεχιζει να ανεβαζει ψηλα την παλη ο ΑΣ Δημοκριτειο

Ιδιαίτερα θετικά δείγματα γραφής για το μέλλον έδειξαν οι νεαροί παλαιστές του Συλλόγου στα τουρνουά που συμμετείχαν το Νοέμβριο

Σημαντικά δείγματα γραφής για το μέλλον της πάλης στην Κομοτηνή έδωσαν οι αθλητές του ΑΣ Δημοκρίτειο, οι οποίοι διακρίθηκαν  τόσο σε διεθνή τουρνουά, όσο και πανελλήνιους αγώνες το προηγούμενο διάστημα.
 
Μετά τη συμμετοχή τον Οκτώβριο στη Βαλκανιάδα στην Προύσα, και στο Μπελίκεσιρ σε τουρνουά με τη συμμετοχή 27 κρατών, στις 6-8 Νοεμβρίου βρέθηκαν στο Διεθνές τουρνουά στο Γκεμλίκ της Τουρκίας, όπου συμμετείχαν δύο αθλητές. Πρόκειται για την Αθηνά Γιαγτζόγλου που πάλεψε στην κατηγορία των 46 κιλών και τον Αργύρη Γκρηγκοριάν που πάλεψε στην κατηγορία των 47 κιλών, κατακτώντας και οι δύο την τρίτη θέση.
 
Όπως τονίζει ο προπονητής του Συλλόγου κ. Θόδωρος Καρυπίδης, οι δύο αθλητές πάλεψαν πολύ καλά, με την Αθηνά Γιαγτζόγλου να κάνει τη δεύτερη αλλά, παρά την απειρία, πάρα πολύ καλή εμφάνιση σε διεθνές τουρνουά, ενώ ο συναθλητής της αύξησε την ήδη σημαντική εμπειρία του σε αυτά. 

Διακρίσεις για τον Σύλλογο και σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα

Αγώνες είχαν όμως και οι μικρότεροι αθλητές του συλλόγου, αφού το Σάββατο 13 Νοεμβρίου ο Σύλλογος συμμετείχε στο Πανελλήνιο Παιδικό τουρνουά Πάλης Βορείου Ελλάδας για παιδιά γεννημένα 2004-10 στη Θεσσαλονίκη, με 9 αθλητές, οι οποίοι επέστρεψαν με σημαντικές διακρίσεις.
 
Συγκεκριμένα, ο Σπύρος Ιωαννίδης, στην κατηγορία των 20 κιλών πήρε την πρώτη θέση, η Αγάπη Αμπελίδου στην κατηγορία των 28 κιλών βγήκε πρώτη, ο Κώστας Αυτοφορίδης βγήκε πρώτος στην κατηγορία των 38 κιλών, ο Γιώργος Βαρντανιάν βγήκε πρώτος στην κατηγορία των 43 κιλών, η Νικολέτα Μπάρμπα βγήκε πρώτη στην κατηγορία των 47 κιλών, ο Νίκος Αμπελίδης βγήκε δεύτερος στην κατηγορία των 43 κιλών, ο Χρήστος Κωστάκης βγήκε τρίτος στην κατηγορία των 47 κιλών, ο Νίκος Κασαπίδης βγήκε τρίτος στην κατηγορία των 34 κιλών και η Ελένη Σταμπουλή βγήκε τρίτη στην κατηγορία των 47 κιλών.
 
Την επόμενη μέρα, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, 6 αθλητές του συλλόγου συμμετείχαν και στην ανάλογη εκδήλωση της Κεντρικής Ελλάδας στη Λάρισα, όπου πήγαν πάλι πολύ καλά, με την Αγάπη Αγγελίδου να βγαίνει πρώτη στην κατηγορία των 28 κιλών, τον Κώστα Αυτοφορίδη να βγαίνει πρώτος στην κατηγορία των 38 κιλών, τον Γιώργο Βαρντανιάν πρώτο στην κατηγορία των 43 κιλών, την Νικολέτα Μπάρμπα πρώτη στην κατηγορία των 47 κιλών, τον Νίκο Αμπελίδη δεύτερο στην κατηγορία των 43 κιλών και τον Χρήστο Κωστάκη τρίτο στην κατηγορία των 47 κιλών.
 
Ο στόχος των δύο αυτών τουρνουά είναι να κάνουν οι σύλλογοι που συμμετέχουν μια αξιολόγηση των παιδιών που συμμετέχουν, να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται και τα παιδιά του Συλλόγου πήγαν καλά, έδειξαν τις δυνατότητές τους και απέκτησαν σημαντικές εμπειρίες, βοηθώντας  να τους φύγει το άγχος στο μέλλον και στους επόμενους αγώνες. 

Επόμενο ραντεβού στη Σερβία για τη Βαλκανιάδα Παμπάιδων

Ο Σύλλογος πλέον ετοιμάζεται για τη Βαλκανιάδα Παμπάιδων, που θα λάβει χώρα στη Σερβία από τις 8 έως τις 13 Δεκεμβρίου, στην οποία θα συμμετέχουν δύο αθλητές, η Αθηνά Γιαγτζόγλου και ο Αργύρης Γκρηγκοριάν, ενώ συνεχίζεται και η προετοιμασία για τη νέα σεζόν των πανελληνίων πρωταθλημάτων, στην οποία ο κ. Καρυπίδης δηλώνει πως ο στόχος του Συλλόγου είναι μέλη τους τόσο στους Παίδες όσο και στους Εφήβους να έχουν συμμετοχή, τουλάχιστον πέντε παιδιών, στην εθνική ομάδα που θα διαγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο.
 
Βέβαια, όπως έχει σημειώσει και άλλες φορές, η πάλη, παρόλο που ξεκίνησε από την Ελλάδα, δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλα αθλήματα, όμως από τη δική του πλευρά, με τη βοήθεια όλου του τμήματος επιθυμούν να σηκώσουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται την πάλη τόσο στην πόλη μας όσο και πανελλήνια, και ελπίζουν, μαζί με τους νέους αθλητές που συνεχώς μπαίνουν στις τάξεις τους, να το καταφέρουν.
 
Ο κ. Καρυπίδης ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά το artbarBicicletta και τους Παντελή Πηλικίδη και Σταύρο Γιαχτσή για τη στήριξή τους στους αθλητές κατά τους τελευταίους αυτούς αγώνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.