Συνεχιζει δυναμικα το Διεθνες Συνεδριο Φυσικης Αγωγης και Αθλητισμου

10.350 επιστημονικές εργασίες, 150 στρογγυλές τράπεζες και 135 σεμινάρια έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στα Συνέδρια

Με μια απόφοιτο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, την κ. Αφροδίτη Στάθη, η οποία σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στην Προαγωγή της Άσκησης στην Τρίτη Ηλικία στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, θα ανοίξει επίσημα τις εργασίες του στις 20:30 την Παρασκευή 18 Μαΐου το 26ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού που διοργανώνει η ΣΕΦΑΑ.
 
Για ακόμα μια χρονιά ερευνητές, σπουδαστές αλλά και παλιοί απόφοιτοι θα συναντηθούν για ένα τριήμερο στην Κομοτηνή, προβάλλοντας τις ερευνητικές τους δραστηριότητες, τα νέα επιστημονικά επιτεύγματα στο χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, αλλά και διαδίδοντας επιστημονικές μεθόδους και τεχνογνωσία που αφορά την αγορά εργασίας.
 
Κατά το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί για 11η χρονιά η συνάντηση αποφοίτων του Τμήματος, με τους αποφοίτους του 1998 να συγκεντρώνονται. 

Η λαμπρότερη επιστημονική εκδήλωση της Σχολής 

Το Συνέδριο αποτελεί την πλέον λαμπρή επιστημονική εκδήλωση της Σχολής και του Τμήματος εδώ και 26 χρόνια, σημείωσε η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Ελένη Δούδα, στην οποία συμμετέχουν εκλεκτοί καταξιωμένοι συνάδερφοι και ομιλητές που παρουσιάζουν μια μακρά πορεία στην αθλητική επιστήμη και μεταλαμπαδεύουν την γνώση και την εμπειρία τους.
 
Ταυτόχρονα σε αυτό δίνεται η δυνατότητα σε νέους ερευνητές να παρουσιάσουν επιστημονικά δεδομένα, να ανταλλάξουν απόψεις και να εξελίξουν τις συνεργασίες τους στην πανεπιστημιακή κοινότητα.
 
Αυτή η αλληλεπίδραση, σημείωσε η κ. Δούδα, αναδύεται μέσα από τις πολλαπλές επιστημονικές δράσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου, με τα στρογγυλά τραπέζια για τα θέματα της αθλητικής επιστήμης, καθώς και εξειδικευμένα σεμινάρια όπου η θεωρία έρχεται να συναντήσει την πράξη.
 
Σε αυτό το πλαίσιο κατέθεσε την εμπειρία της από την απαρχή του συνεδρίου, μιας και φυλλομετρώντας το προσωπικό της αρχείο εντόπισε πως έχουν πραγματοποιηθεί 10.350 επιστημονικές εργασίες, 150 στρογγυλές τράπεζες και 135 σεμινάρια σε όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης.
 
Οι αριθμοί αυτοί αναδεικνύουν την αξιοπιστία, τη συνέπεια και την προσπάθεια που έχει καταβληθεί όλα αυτά τα χρόνια, από όλα τα μέλη του Τμήματος, που έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής, συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει οι ομότιμοι πλέον καθηγητές του τμήματος κ. Γεώργιος Γκοδόλιας, κ. Ευθύμης Κιουμουρτζόγου, κ. Κυριάκος Ταξιλδάρης και κ. Σάββας Τοκμακίδης, που χάρισαν αυτό το επιστημονικό τους κληροδότημα.
 
Μάλιστα στο φετινό συνέδριο θα βραβευτεί ο κ. Γκοδόλιας, με αφορμή την συνταξιοδότησή του. 

Πρωτοπορία και στην επιμόρφωση 

Ξεχωριστή υπόθεση για το φετινό συνέδριο αποτελεί η διοργάνωση του 1ου Φόρουμ Αθλητικής επιστήμης, το οποίο από φέτος θα ξεκινήσει να παρουσιάζει το ερευνητικό προφίλ των ΤΕΦΑΑ, σημείωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Αντώνης Καμπάς, κάτι που θα βοηθήσει να γνωριστούν καλύτερα με το έργο που παράγουν οι υπόλοιπες σχολές, με πρώτη την ερευνητική ομάδα του ΤΕΦΑΑ του πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
 
Ο κ. Καμπάς στάθηκε στο γεγονός ότι κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Κατερίνα Στάθη και θα τιμηθούν δύο απόφοιτοι του Τμήματος με το βραβείο «Νίκος Σαμαράς», ο κ. Κων/νος Γκούντας και ο κ. Ανέστης Γιαννακόπουλος, θεωρώντας πως αυτό δίνει ένα μήνυμα στους φοιτητές ότι μπορούν να βρεθούν σε αυτές τις θέσεις, και να πετύχουν τους υψηλότερους στόχους που μπορεί να βάλει απόφοιτος του Τμήματος.
 
Επίσης είναι σημαντικό ότι για τρίτη χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Ροδόπης και την ομάδα φυσικής αγωγής του Τμήματος, που αφορούν τους καθηγητές Φυσικής αγωγής, και στις εναρκτήριες δραστηριότητές τους έχουν εντάξει 2 στρογγυλές τράπεζες, μία εκ των οποίων περιλαμβάνει και workshop για την εφαρμογή προγραμμάτων φυσικής αγωγής για μετανάστες.
 
Η άλλη στρογγυλή τράπεζα αφορά τον κινητικό γραμματισμό, μια πολύ καινούρια ιδέα στο χώρο της Φυσικής Αγωγής, φιλοξενώντας εξ αποστάσεως την καθηγήτρια κ. MargaretWhitehead, μια πρωτοπόρο στον τομέα, ώστε να γνωρίσουν κάτι το οποίο δεν έχει μπει ακόμα στα σχολικά αναλυτικά προγράμματα.
 
Γι’ αυτό και κάλεσε όλους τους καθηγητές φυσικής αγωγής να παρευρεθούν, με τις 2 πρώτες συνεδρίες να είναι δωρεάν, ενώ έχουν την ευκαιρία με ειδική τομή να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου από το μεσημέρι της Παρασκευής.
 
Τέλος στη Σχολή θα βρεθούν φέτος και 35 φοιτητές από τα Τρίκαλα, που μαζί με τους καθηγητές τους θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις του ΠΕΡΠΑΤΩ αλλά και σε εθελοντές φοιτητές, φέρνοντας τους πιο κοντά. 

Εμπειρία και από την αγορά εργασίας 

Κάθε χρόνο το τμήμα πρωτοπορεί, και διοργανώνει μια ημέρα καριέρας, σημείωσε η κ. Έφη Τσίσκαρη, και φέτος συναποφάσισαν με τον κ. Καμπά να διοργανώσουν μια ημέρα καριέρας κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, και μια ημέρα επιχειρηματικότητας κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.
 
Η ημέρα καριέρας έχει σαν στόχο οι φοιτητές να αποκτήσουν την εμπειρία της αγοράς εργασίας. Σε αυτή έρχονται απόφοιτοι από το τμήμα, βοηθώντας τους φοιτητές να αντιληφθούν τις δυνατότητες που έχουν για να απασχοληθούν ή να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση.
 
Επιπλέον είναι σημαντικό ότι αποκτούν την δεξιότητα να αναπτύσσουν το επαγγελματικό τους προφίλ, διαμορφώνοντας βιογραφικό, προετοιμάζοντας τον εαυτό τους για συνέντευξη, ενώ μπορούν να περάσουν και συνεντεύξεις.
 
Αυτοί οι στόχοι ελπίζει πως θα ικανοποιηθούν στο πλαίσιο της ημερίδας, που φέρει τον τίτλο «Ανάπτυξη Επαγγελματικών δράσεων και διαμόρφωση επαγγελματικής εικόνας στον αθλητισμό» που θα λάβει χώρα στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαΐου στο μικρό αμφιθέατρο και αναφέρεται σε όλους τους προπτυχιακούς φοιτητές.
 
Σε αυτή θα μιλήσουν άνθρωποι από την αγορά εργασίας, και συγκεκριμένα τρείς απόφοιτοι του Τμήματος, η κ. Βέρα Καλαργύρου, η κ. Ράνια Αντωνάτου και η κ. Άννα Μαρία Δράκου, με τα παιδιά να μπορούν να περάσουν και από συνεντεύξεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.