Συνεχιση του διαλογου και παραστασεις διαμαρτυριας

Το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη η ολομέλεια των προέδρων των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας και καθόρισε τις επόμενες κινήσεις τους, αναφορικά με την στάση τους απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

 

Συγκεκριμένα όπως μεταφέρει ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Μαργαρίτης Θεολόγου αποφασίσθηκε η συνέχεια του διαλόγου με το υπουργείο και των παραστάσεων διαμαρτυρίας. Οι κτηνοτρόφοι αναμένουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου να δουν τι θα γίνει με το θέμα των αποζημιώσεων από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και αν δεν υπάρξει κάποια κίνηση να κατέλθουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μάρτη.

• Εν αναμονή του Καλλικράτη

Η ολομέλεια των προέδρων των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας αποφάσισε επίσης τη διενέργεια εκλογών και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται εν αναμονή του νέου νόμου που θα αφορά στις αγροτοσυνδικαλιστικές οργανώσεις, τον Καλλικράτη. «Εμείς ζητάμε ο νέος νόμος να προβλέπει κλαδική οργάνωση κτηνοτρόφων», τονίζει ο κ. Μαργαρίτης Θεολόγου. «Είμαστε εν αναμονή των ανακοινώσεων της κυβέρνησης».

Άννα Πατρωνίδου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.