Συνεχης η εγκαταλειψη οχηματων στην Κομοτηνη

19 οχήματα περισυνέλλεξε ο Δήμος φέτος, όταν πέρυσι όλη τη χρονιά είχε συλλέξει 26

Σημαντικό βήμα για την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας, αλλά και για την απομάκρυνση εν δυνάμει εστιών μόλυνσης και κινδύνου αποτελεί η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους.

 

Κάθε χρόνο η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής απομακρύνει οχήματα, είτε με πινακίδες είτε χωρίς, τα οποία έχουν αφεθεί παρκαρισμένα στους δρόμους για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να κινηθούν, μνημεία εγκατάλειψης ή της αδυναμίας των ιδιοκτητών τους να τα συντηρήσουν ή να τα κινήσουν.

 

Πέρυσι η υπηρεσία μετακίνησε 26 αυτοκίνητα, ενώ μέχρι φέτος τον Αύγουστο έχει μετακινήσει 19, με τον αριθμό των αυτοκινήτων που εγκαταλείπονται να παραμένει στα ίδια επίπεδα τα επίπεδα εδώ και αρκετά χρόνια

 

 

Κυρίως από καταγγελίες πολιτών η απομάκρυνση των οχημάτων

 

Όπως σημείωσε η Προϊστάμενη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κομοτηνής κ. Δέσποινα Πάσσου, η διαδικασία περισυλλογής ενός εγκαταλελειμμένου αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ενεργοποιείται με την ενημέρωση της υπηρεσίας, κυρίως μετά από καταγγελία πολιτών, μιας και πάντα ένα εγκαταλελειμμένο όχημα εμποδίζει τη στάθμευση, ενώ μετά από κάποιο διάστημα μπορεί να αποτελεί και κίνδυνο για τους περίοικους.

 

Κατόπιν υπάλληλος του Δήμου, έπειτα από επόπτευση, καταγράφει το όχημα και, αν καθορίσει ότι όντως είναι εγκαταλελειμμένο, τοποθετεί σε αυτό την ειδική ειδοποίηση απομάκρυνσης, μετά την πάροδο 45 ημερών.

 

Να σημειωθεί πως ένα όχημα, είτε έχει είτε δεν έχει πινακίδες, δεν επιτρέπεται να παραμείνει στην ίδια θέση για περίοδο μεγαλύτερη των 90 ημερών εκεί που επιτρέπεται η στάθμευση, ενώ εκεί που απαγορεύεται για περίοδο 30 ημερών.

 

Η Υπηρεσία επίσης ενημερώνει την αστυνομική διεύθυνση για το αυτοκίνητο, ώστε να εντοπιστεί για παράδειγμα αν είναι κλεμμένο ή έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική πράξη, καθώς και, για τα αυτοκίνητα που έχουν πινακίδα, το τμήμα συγκοινωνιών ώστε να παράσχει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη, στους οποίους θα αποσταλεί ειδοποίηση ότι αν δεν απομακρυνθεί το όχημα, θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, ο οποίος θα κάνει τις διαδικασίες για την απομάκρυνσή του.

 

Αυτό γίνεται με την πάροδο των 45 ημερών, και αν το όχημα παραμείνει ως έχει, ειδοποιείται η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, ώστε να ειδοποιήσει την αδειοδοτημένη από το Υπουργείο εταιρεία να μετακινήσει το όχημα και να φροντίσει για την καταστροφή του, χορηγώντας το πιστοποιητικό καταστροφής με το οποίο ο ιδιοκτήτης, αν το αναζητήσει αργότερα μπορεί να κάνει την οριστική του διαγραφή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.