Συνδιοργανωτης σε διεθνες συνεδριο η Εφορεια Αρχαιοτητων Ροδοπης

Θα πραγματοποιηθεί 7 με 10 Οκτωβρίου στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας

Συνδιοργανωτής στο πρώτο διεθνές συνέδριο «Ρωμαϊκή και ύστερη αρχαιότητα στη Θράκη» με θέμα «Πόλεις, Επικράτειες και ταυτότητες» που θα πραγματοποιηθεί στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας από τις 7 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Βουλγαρίας και την Επιστημονική Ακαδημία της Βουλγαρίας.
 
Για αυτό το λόγο αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης θα βρεθούν στη γειτονική χώρα προβάλλοντες πτυχές της Θράκης του παρελθόντος. Συγκεκριμένα στις 8 Οκτωβρίου η κ. Χρύσα Καραδήμα θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Νέα στοιχεία για την Εγνατία Οδό από την Κομοτηνή, Ροδόπη» και στις 9 Οκτωβρίου η κ. Μαρίνα Τασακλάκη θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Η παρουσία των Ρωμαϊκών και επαρχιακών νομισμάτων στην Αιγιακή Θράκη. Ποσοτική και ποιοτική ανάλυση».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω συνέδριο θα συμμετέχουν αρχαιολόγοι και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης καθώς επίσης ερευνητές, αρχαιολόγοι και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη ακόμη και τις ΗΠΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.