Συναξη των πρωταθλητων για το Τμημα παλης του ΑΣ Δημοκριτειο

Μπαίνει δυναμικά στην νέα περίοδο, μετά από ένα χρόνο διακρίσεων, με περισσότερους παλαιστές και πολλά νέα παιδιά

Δείπνο στους αθλητές που διακρίθηκαν την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά στους πανελλήνιους αγώνες σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες παρέθεσε ο προπονητής του τμήματος Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο κ. Θόδωρος Καρυπίδης.
 
Βέβαια ακόμα κάποιοι από αυτούς αγωνίζονται σε διεθνείς διοργανώσεις, ενώ πριν από τέσσερις μέρες επέστρεψε ο Ιμπίς Νιαζή από το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης στην άμμο, ο οποίος κατέκτησε την τέταρτη θέση.
 
Ο Ιμπίς θα ταξιδέψει το επόμενο διάστημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U23, όμως δυστυχώς παρόλο που αθλητές του συλλόγου προκρίθηκαν για να συμμετάσχουν στην Βαλκανιάδα, επειδή το κόστος είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί, δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν.
 
Το επόμενο διάστημα έχουν προγραμματίσει και θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο στις 9 Νοεμβρίου, για να συμμετάσχουν σε διεθνές τουρνουά, με την Αγάπη Αμπελίδου, την Νικολέτα  Μπάρμπα και την Μαρία Νταμοτσίδου, ενώ και την επόμενη περίοδο θέλουν να  προγραμματίσουν τη συμμετοχή τους σε τουρνουά σε Βουλγαρία και Τουρκία με διάφορους αθλητές.
 
Βέβαια οι παλαιστές του τμήματος, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν στη θερινή περίοδο, δεν σταμάτησαν ποτέ τις προπονήσεις, τόσο όσοι αθλητές είχαν προκριθεί και συμμετείχαν σε παγκόσμιους και πανευρωπαϊκούς αγώνες όσο και οι υπόλοιποι αθλητές. 

Συνεργασίες και σημαντικές επισκέψεις 

Φέτος το τμήμα, όπως κάθε χρόνο πλέον, υποδέχτηκε καινούριους μικρούς αθλητές στις τάξεις του, ενώ πλέον και οι μεγαλύτεροι φαίνεται να μένουν, βοηθώντας να βελτιώνεται το επίπεδο και η εκπαίδευση.
 
Άλλωστε οι μεγαλύτεροι αποτελούν στόχο για τους μικρότερους, ώστε να βελτιώνονται συνέχεια. «Το επίπεδο είναι κάθε χρόνο και καλύτερο, έχει δημιουργηθεί μια ομάδα με υψηλή ικανότητα» σημείωσε ο κ. Καρυπίδης, μιας και οι μεγαλύτεροι αθλητές δεν χρειάζονται πολλές οδηγίες, και γνωρίζουν πώς να δουλέψουν το πρόγραμμά τους και να κάνουν τις βελτιώσεις τους, ενώ βοηθούν να μάθουν και οι μικρότεροι.
 
Το τμήμα έχει αποκτήσει και πολλές επαφές με συλλόγους του εξωτερικού, που συχνά τους καλούν για προπονήσεις και επισκέψεις, παρόλο που ακόμα παραμένει αγκάθι το οικονομικό, μιας και τόσο οι μετακινήσεις όσο και η διαμονή, τις περισσότερες φορές κοστίζουν, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν.
 
Παρόλα αυτά κάνουν ό,τι μπορούν, έχοντας ταξιδέψει στη Βουλγαρία, και έχοντας φιλοξενήσει τόσο το σύλλογο από τη Βουλγαρία, αλλά και την Εθνική Γαλλίας καθώς και μια ομάδα από την Αμερική, η οποία μάλιστα κάλεσε κάποια άτομα το Μάρτιο του επόμενου έτους στην δικιά τους έδρα στην Αμερική, κάτι το οποίο συζητούν στο τμήμα, παρόλο που όπως ανέφερε είναι δύσκολο λόγω του οικονομικού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.