Συναυλια κλασικης μουσικης απο τους καθηγητες του Ωδειου Κομοτηνης

Στους ήχους της κλασικής μουσικής παραδόθηκαν οι λάτρες του είδους που συγκεντρώθηκαν στο αμφιθέατρο του Ωδείου Κομοτηνής το βράδυ της Τρίτης, για να απολαύσουν την κλασική μουσική συναυλία των καθηγητών του Ωδείου «Εκεί που το κλασικό συναντά το σύγχρονο». Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλάμβανε έργα συνθετών του 17ου ως 20ου αιώνα.

«Θέλουμε αυτό το είδος της μουσικής να αποκτήσει ακόμη περισσότερους φίλους, για αυτό και στο μέλλον θα οργανώνουμε διαρκώς τέτοιου είδους συναυλίες» σημείωσε ο διευθυντής του Ωδείου Κομοτηνής κ. Σβυντρίδης στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο πολυπληθές ακροατήριο. Ο Κ. Σβυντρίδης ξεκίνησε το χαιρετισμός του με τα λόγια ενός μαθητή του, «οι άνθρωποι όσο τους γνωρίζεις και γίνεσαι φίλος μπορεί κάποια στιγμή να σε προδώσουν, να σε εκμεταλλευτούν ή να σε εγκαταλείψουν. Η μουσική ποτέ δεν πρόκειται να σε αφήσει, θα την έχεις πάντα φίλο και σύμμαχο όσο την γνωρίζεις ακόμη περισσότερο». Ο κ. Σβυντρίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συναδέλφους που κατέβαλαν άπειρες προσπάθειες προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συναυλία.

Από την άλλη η πρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ. Σοφία Μενεσελίδου εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά που νιώθει από την πραγματοποίηση μιας τόσο σημαντικής εκδήλωσης στα πλαίσια του εορτασμού των Ελευθερίων Θράκη 2004. «Μια εκδήλωση η οποία έχει όλα εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να την προσδιορίσουμε ως μια ιδιαίτερη αξιόλογη βραδιά. Οι καθηγητές του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής προσφέρουν μια φαντασμαγορική βραδιά στους συνδημότες μας και αποδεικνύουν έτσι ότι οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτήν την πόλη έχουν ένα πολύ σημαντικό πνευματικό και πολιτιστικό πλούτο. Πολλές φορές χρειάζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις στα πλαίσια εκδηλώσεων, όπως τα Ελευθέρια, για να μπορέσουμε να τους ανακαλύψουμε. Θεωρώ ότι δεν έχουνε τίποτα να ζηλέψουνε σε σχέση με τα όποια μουσικά σχήματα κλασικής μουσικής περιμένουμε από το κέντρο. Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους καθηγητές όσο και στους ανθρώπους του πνευματικού κέντρου».

Σιμπέλ Χατζή Αλή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.