Συναυλια Γιαννη Κοτσιρα

Η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα,χθες Τετάρτη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο και μέσα στα πλαίσια των ΟΡΦΙΚΩΝ που οργάνωσε η ΔΕΠΑΚ και ο Δήμος Κομοτηνής ,αποτέλεσε ό,τι εξ’ ορισμού σημαίνει «επαγγελματική καλλιτεχνική παρουσία».

Οι εγκαταστάσεις ήχου και φωτισμού, προερχόμενες από την Αθήνα και την εταιρεία που διοργανώνει τις συναυλίες Γιάννης Κότσιρας ήταν για πρώτη φορά στην Κομοτηνή προδιαγραφών μεγάλων ευρωπαϊκών συναυλιών.

Γι’ αυτό άλλωστε ο ήχος αποτέλεσε το κύριο πλεονέκτημα της χθεσινής συναυλίας, ενώ και ο φωτισμός προσαρμοσμένος σε ανοιχτούς χώρους προσέδωσε ένα ακόμη θετικό στοιχείο.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, πάλι, ανέδειξε την ερμηνεία του Γιάννη Κότσιρα ο οποίος τραγούδησε τραγούδια από τους προσωπικούς του δίσκους, αλλά έκανε και Flash back στη δεκαετία του ΄80, ερμηνεύοντας επιτυχίες πασίγνωστες των Γερμανού, Βόσσου, Αφών Κατσιμίχα, Μαχαιρίτσα Μέρος ακόμη, του προγράμματος αφιερώθηκε σε παλιά λαϊκά τραγούδια, κυρίως του Στέλιου Καζαντζίδη και συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, με συμμετοχή στα φωνητικά της νεαρής Ελένης Καπηλίδου. Οι καλύτερες στιγμές της βραδιάς φυσικά ήταν οι φορμαρισμένες μπαλάντες του Γιάννη Κότσιρα, συνθέσεις Μιτζέλου και Ρεμπούτσικα, και κυρίως τα τραγούδια «Τσιγάρο», «Φύλακας Άγγελος» και «Τίποτα», και η στιγμή που τραγούδησε τα λόγια του Ελύτη «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ..» με την πραγματική συμμετοχή όλου του κόσμου.

Ο Γιάννης Κότσιρας με μετρημένη σκηνική παρουσία κατέκτησε, αλλά δε σαγήνευσε, τον κόσμο, του οποίου οι αντιδράσεις ήταν απλά θερμές. Για αυτό και το encore ήταν ένα και μικρής διάρκειας (προδοσία – τσιγάρο).

Αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε τους 1200 θεατές, αλλά και η περιορισμένη αντίδραση του, που οφειλόταν προφανώς στην περιορισμένη εκφραστικά σκηνική παρουσία του Γιάννη Κότσιρα, αλλά και στον κρύο καιρό που έπιασε από τις αρχές του Σεπτέμβρη.

Τελικά ήταν μια καλή εμπειρία για όλους, θαυμαστές και ακροατές.

Μ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.