Συναυλια εντεχνου ρεπερτοριου με την Αμαλια Δουκα

Μια ανοιχτή συναυλία στο χώρο της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Επί της σκηνής συνέπραξαν η γνωστή θρακιώτισσα ερμηνεύτρια κ. Αμαλία Δούκα με την μπάντα της 21ης τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Το έντεχνο ελληνικό τραγούδι με επιλεγμένα κομμάτια από διάφορες εποχές προσέλκυσε πλήθος κόσμου, που εκτός από την ψυχαγωγία είχε την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά και να γνωρίσει το ίδρυμα χρόνιων παθήσεων Κομοτηνής, παιδιά από το οποίο βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις των θεατών και δεν έκρυβαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους. Προς αυτό το σκοπό πραγματοποιήθηκε και η συναυλία, η οποία ήταν μια πρωτοβουλία της 21ης ταξιαρχίας, ενώ την προσπάθεια στήριξε και ο δήμος Κομοτηνής.

Η κ. Χρύσα Πάπατζη, διοικήτρια του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων παίδων της Κομοτηνής, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της 21ης ταξιαρχίας, που εκδηλώθηκε ήδη από τους θερινούς μήνες και έκανε λόγο για «μια προσπάθεια να ψυχαγωγηθούν τα παιδιά του θεραπευτηρίου, αλλά και να προβληθεί στην τοπική κοινωνία το ίδρυμα και να γίνει γνωστό στους συμπολίτες μας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για το καλύτερο της διαβίωσης των παιδιών».

Από μεριάς του ο ταξίαρχος κ. Δημήτριος Χασάπης, υπογράμμισε ότι «ένα από τα έργα, που έχουν ως αποστολή οι ένοπλες δυνάμεις είναι και η κοινωνική προσφορά. Μέσα στις διάφορες δράσεις αυτής ανήκουν η συνδρομή στις φυσικές καταστροφές, η παροχή υγειονομικής υποστήριξης στα ορεινά χωριά και στις ακριτικές περιοχές, η διάθεση προσωπικού και υλικών για την κατασκευή διαφόρων υποδομών. Παρόμοια, στην κοινωνική προσφορά ανήκει και η ευαισθητοποίηση σε διάφορα θέματα, αλλά και η ψυχαγωγία. Με αυτό το σκοπό πραγματοποιείται και η σημερινή εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά του ιδρύματος χρόνιων παθήσεων Κομοτηνής. Για να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, τόσο για τα παιδιά αυτά, αλλά και για το προσωπικό, που τα φροντίζει και τα περιποιείται».

Ανάγκη των παιδιών για ένα χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά

Τη χαρά της για τη συμβολή της σε αυτήν την προσπάθεια εξέφρασε και η καλλιτέχνιδα, κ. Δούκα. Ένας επιπλέον λόγος, στον όποιο απέδωσε αυτή τη χαρά ήταν και η πλαισίωσή της από εξαιρετικούς επαγγελματίες μουσικούς της 21ης Ταξιαρχίας, σε ένα πρόγραμμα ευχάριστο, κεφάτο και με εξαιρετικό ρεπερτόριο, που περιέχει επιλεγμένα κομμάτια. Περαιτέρω, τόνισε ότι «είναι απαραίτητο να λαμβάνονται συχνά παρόμοιες πρωτοβουλίες με τέτοιο σκοπό. Δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, γιατί κράτος είμαστε εμείς οι ίδιοι. Πιστεύω ότι ο εθελοντισμός είναι αυτός, που κάνει καλύτερη τη ζωή ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο». Στις προσπάθειες αυτές όρισε ως πρωταγωνιστές και τους καλλιτέχνες, που πρέπει να συμβάλουν, ενώ όσον αφορά τη μουσική παρατήρησε ότι εξημερώνει τα ήθη, γαληνεύει τις ψυχές και χαρίζει ξεγνοιασιά, διώχνοντας από τη μνήμη πολλά προβλήματα, που μαστίζουν αυτήν τη δύσκολη εποχή. Τέλος, απευθυνόμενη στις οικογένειες που έχουν παιδιά, που φιλοξενούνται στο ίδρυμα χρόνιων παθήσεων, τόνισε ότι «πρέπει να τους παρέχουν ειδική φροντίδα και περισσότερη αγάπη. Με την αγάπη μας μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά. Λέξεις όπως το κουράγιο και η υπομονή, δε θέλω να τις μεταχειρίζομαι. Πιστεύω ότι ένα χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά, είναι αυτά που μπορούν να κάνουν πολύ πιο εύκολη τη ζωή τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.