Συναυλια απο το Ωδειο Μ.Συκακη

Την Κυριακή που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στο ΡΕΞ η καθιερωμένη εδώ και 15 χρόνια συναυλία των μοντέρνων οργάνων του Ωδείου Μ. Συκάκη. Μόνο που φέτος με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Ωδείου (παλαιότερα λειτουργούσε σαν Μουσική Σχολή) έγινε μια καινούρια αρχή η οποία είχε σαν στόχο ο μουσικός πολιτισμός να ενδυναμώνει την συλλογική προσφορά.

Με αφορμή λοιπόν ότι η φτώχεια σήμερα,- εύφορο έδαφος για ασθένειες, περιβαλλοντικές καταστροφές και τρομοκρατία,- σε ένα κόσμο τόσο αλληλοσυνδεδεμένο, είναι επικίνδυνη για όλους και ότι αυτά τα προβλήματα στον κόσμο, που έχει «μικρύνει», δεν είναι πια μακριά μας και αύριο στα παιδιά μας θα χρειαστεί να εξηγήσουμε γιατί δεν θελήσαμε να δούμε, ν’ακούσουμε, να μάθουμε στους χαλεπούς λοιπόν καιρούς μας δεν αρκεί, να λέμε θεωρητικά ότι η μουσική μας εξανθρωπίζει αλλά πρέπει να το αποδεικνύουμε έμπρακτα, οι καθηγητές και η διεύθυνση του Ωδείου Μ. Συκάκη πήραν την απόφαση να συνδυάσουν την μουσική με την ανθρωπιά και κάθε συναυλία τους με , μια συγκεκριμένη κοινωνική προσφορά.

Με την προτροπή λοιπόν “απόψε με όσα αποθέματα ανθρωπιάς έχει ο καθένας από μας -μικρός ή μεγάλος- μπορούμε να περάσουμε στην αντίπερα όχθη του πολιτισμού: από τον καταναλωτισμό και την προσωπική καλοπέραση, στην προσφορά και στη συλλογική χαρά -με όχημα πάντα την ποιοτική μουσική” όσοι παραβρέθηκαν στην συναυλία ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην συγκέντρωση χρημάτων για τα προγράμματα “Πρώτης Γραμμής” της ActionAid.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μαζί με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις δυο επόμενες συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο του Ωδείου στις 23 Δεκεμβρίου θα μετρηθούν από δυο εθελοντές γονείς που κρατούν τα δυο διαφορετικά κλειδιά του ‘κουμπαρά”, θα κατατεθούν στις 24 Δεκεμβρίου σε λογαριασμό τραπέζης της ActionAid .

Το θέμα της συναυλίας ήταν “Μουσική κινηματογράφου και καρτούν”. Συμμετείχαν μαθητές της μοντέρνας κιθάρας, ηλεκτρικού μπάσο, αρμονίου, μοντέρνου τραγουδιού, βιολιού,ντραμς. Με περίσσιο κέφι και ευσυνειδησία που θύμιζε επαγγελματίες μουσικούς ερμήνευσαν κομμάτια από το “Φάντασμα της Όπερας”, “Power Rangers”, “Eye of the tiger”, ”Thundercats”, ”James Bond” αλλά και το “Φιλί της ζωής”, “Επικίνδυνα σε θέλω” κ.α. Την συναυλία έκλεισαν όπως κάθε χρόνο οι καθηγητές του Ωδείου Μ.Συκάκη με δυο καταπληκτικές διασκευές του “Τελευταίος των Μοϊκανών” και του “Ροζ Πάνθηρα”.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.