Συναυλια ανθρωπιας και αλληλεγγυης για τα θυματα του τσουναμι

Ο Νότης Μαυρουδής, η Μόρφω Τσαϊρέλη, ο Παναγιώτης Μάργαρης, ο Θανάσης Γκαϊφύλλιας ενώνουν τις φωνές τους, για την ενίσχυση των θυμάτων του τσουνάμι στο πλαίσιο της συναυλίας «ανθρωπιάς και αλληλεγγύης», που οργανώνουν την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης, ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το σύνολο των συντελεστών της συναυλίας θα μετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση ενώ τα έσοδα τα οποία θα συγκεντρωθούν, πρόκειται να διατεθούν μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Ε.Στυλιανίδη για την ανακούφιση των πληγέντων από τη θεομηνία στη Ν.Α Ασία.


Οι διοργανωτές της συναυλίας, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου απηύθυναν κάλεσμα στους Κομοτηναίους να σφραγίσουν με την μαζική παρουσία τους, μια εκδήλωση «υψηλής ποιότητας με εξαίρετους καλλιτέχνες», η οποία στοχεύει στην ανάδειξη της έμπρακτης αλληλεγγύης στα θύματα του φονικού τσουνάμι.

Μιλώντας για την συγκεκριμένη διοργάνωση ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής κ. Νίκος Βέης σημείωσε ότι πρόκειται για την υλοποίηση ιδέας του Γραμματέα του Ομίλου κ. Γ.Προυσανίδη, για την ενίσχυση των πληγέντων στη Ν.Α Ασία. «Εμείς στο Ρόταρι λέμε ότι, όταν σκεπτόμαστε κάτι χαρούμενο, μοιράζοντας τη χαρά δεν τη διαιρούμε αλλά την πολλαπλασιάζουμε. Σκεφτήκαμε να κάνουμε κοινωνούς κι άλλους ανθρώπους της περιοχής μας κι απευθυνθήκαμε καταρχήν στο Θ. Γκαϊφύλλια ο οποίος δέχθηκε την πρόταση μας. Κατόπιν κοινοποιήθηκε στην ευρύτερη κοινωνία. Το πανεπιστήμιο αμέσως είδε θετικά το όλο θέμα, κι από κει και πέρα περιμένουμε την συμμετοχή του κόσμου» σημείωσε στην σύντομη τοποθέτησή του ο κ. Βέης.

Ενθουσιασμένος για την συνεργασία του με τον Ροταριανό Όμιλο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο της διοργάνωσης της συναυλίας, δήλωσε ο Κομοτηναίος ερμηνευτής κ. Θ.Γκαϊφύλλιας. Επισήμανε την σημασία μαζικής συμμετοχής των πολιτών της περιοχής στην συναυλία, προβλέποντας ότι θα διοργανωθεί μια «λαμπρή βραδιά» στην οποία θα δώσουν το παρόν σπουδαίοι καλλιτέχνες. « Κι ως πολιτιστικό γεγονός θα είναι το γεγονός της χρονιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γκαϊφύλλιας εστίασε στην ανιδιοτελή συμμετοχή του συνόλου των συντελεστών της διοργάνωσης εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι από την πώληση των εισιτηρίων – το κόστος γενικής εισόδου ανέρχεται σε 10 ευρώ- θα συγκεντρωθεί «ένα αρκετά σοβαρό ποσό».

Τη φιλοξενία των καλλιτεχνών θα αναλάβει δωρεάν το ξενοδοχείο «Αρκάδια», χορηγός του έντυπου υλικού είναι η «Επικοινωνία Α.Ε» κι ο Παρατηρητής της Θράκης, ενώ αφιλοκερδώς θα αναλάβει την ηχοληψία της συναυλίας ο κ. Γιάννης Κυριακάκης από την Αλεξανδρούπολη.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά να είναι καθημερινή πρακτική

«Το Δ.Π.Θ είναι περήφανο που συμμετέχει σε μια τέτοια σοβαρή εκδήλωση πολιτισμού κι αλληλεγγύης» δήλωσε με την σειρά του ο Αντιπρύτανης κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου ο οποίος ανέφερε παράλληλα πως με πρωτοβουλία του Πρύτανη και της πρυτανικής αρχής πραγματοποιείται έρανος για την ενίσχυση των θυμάτων της Ν.Α Ασίας, στο πλαίσιο των τμημάτων τόσο στο προσωπικό όσο και στη διοίκηση και μεταξύ των φοιτητών.

«Στον κόσμο που ζούμε του υπέρτατου ατομικισμού, της εμπορευματικοποίησης και του ιδιωτικού συμφέροντος πρέπει να ξέρουμε ότι η υπόθεση της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς πρέπει να είναι καθημερινή πρακτική, η απάντηση σε ένα κόσμο οικονομικίστικο ο οποίος κινδυνεύει να χάσει πολλές αρχές και αξίες» υπογράμμισε ο κ. Χατζηκωνσταντίνου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά, που πρέπει να αποτελέσουν άτυπους θεσμούς οι οποίοι «θα λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο σαν κοινωνική ασφάλιση, για ένα κόσμο ο οποίος πράγματι αναξιοπαθεί όχι μόνο από φυσικές καταστροφές,» αλλά από τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως το μεταίχμιο μεγάλων αλλαγών.

Ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ τόνισε επίσης ότι η συναυλία είναι μια εκδήλωση η οποία θα ευαισθητοποιήσει γενικότερα για τα θέματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Εκτίμησε ότι η εκδήλωση συγκεντρώνει χαρακτηριστικά υψηλής ποιότητας λόγω της συμμετοχής σε αυτή εξαίρετων καλλιτεχνών και πως «τα χρήματα θα διοχετευθούν ανέγγιχτα στο ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Στυλιανίδη και με την νόμιμη και επίσημη οδό θα οδεύσουν προς τις χώρες αυτές που έχουν πληγεί από το τσουνάμι».

Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.