Συναντηση ΣΕΤΕ – Φορεων της ΠΑΜΘ στην Αλεξανδρουπολη

Συνέργειες μεταξύ τουρισμού και αγροδιατροφικής παραγωγής

Με πρωτοβουλία του ΣΕΤΕ πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη στην Αλεξανδρούπολη σειρά συναντήσεων με την Περιφέρεια, τις τοπικές αρχές, τους τουριστικούς φορείς και στελέχη παραγωγικών μονάδων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 
Λόγω της ποικιλομορφίας του φυσικού περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και των αξιόλογων επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων τα οποία μπορούν να δώσουν προστιθέμενη αξία στους τοπικούς προορισμούς και στο σύνολο του ελληνικού τουρισμού.
 
Η επικαιροποιημένη στρατηγική του ΣΕΤΕ επιδιώκει τη στενότερη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη διαρκή υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα και τους άλλους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστο Μέτιο, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη, τους τοπικούς φορείς τουρισμού, Μέλη του ΣΕΤΕ και εκπροσώπους των εταιρειών αγροδιατροφικής παραγωγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. 

Γιάννης Ρέτσος «Θα συνεργαστούμε συστηματικά με την Περιφέρεια ώστε οι προορισμοί της ΑΜΘ να μπορέσουν να αναπτυχθούν με γρήγορους ρυθμούς»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Ρέτσος δήλωσε σχετικά:
 
«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτελεί μια μοναδική σύνθεση κρυμμένων και εναλλακτικών προορισμών, πλούσιας γαστρονομίας και σημαντικής πολιτιστικής και ιστορικής αξίας που πρέπει να αναδειχθούν δυναμικά στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
 
Θα συνεργαστούμε συστηματικά με την Περιφέρεια, καθώς και με τους τουριστικούς και άλλους φορείς παραγωγικών κλάδων, ώστε οι προορισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να μπορέσουν να αναπτυχθούν με γρήγορους ρυθμούς, αλλά και για να επιλυθούν τα ζητήματα που απασχολούν τον τουριστικό κόσμο της περιοχής.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.