Συναντηση οικολογικων οργανωσεων Βορειοανατολικης Ελλαδας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στα 5 Ιουνίου οι Οικολογικές οργανώσεις της Βορειοανατολικής Ελλάδας συναντήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Νεφέλη στις 8 Ιουνίου. Το «παρών» έδωσαν οι Οικολογική κίνηση Σερρών, Οικολογική κίνηση Δράμας, Οικολογική κίνηση Καβάλας, Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης, Εταιρία Προστασίας της Φύσης και Οικοανάπτυξης, Οικολογική ομάδα Ροδόπης και η Οικολογική εταιρεία Έβρου.

Στη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε βαρύτητα στην κατάσταση που επικρατεί στα εθνικά πάρκα Αν. Μακεδονίας και Θράκης και Δέλτα του Έβρου, στο Εθνικό χωροταξικό σχέδιο που αναγνωρίζει μεν την βορειοανατολική Ελλάδα ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά παράλληλα και ως περιοχή μεταλλευτικών δραστηριοτήτων καθώς και άλλου είδους δραστηριότητες που δεν συνάδουν με το φυσικό προφίλ της περιοχής.

Παρουσιάστηκαν τα τοπικά, περιφερειακά και διασυνοριακά προβλήματα των περιοχών αυτών και αποφασίστηκε να δημιουργηθούν δύο ομάδες εργασίας. Η πρώτη να ασχοληθεί με το θέμα των Εθνικών πάρκων και την πρόταση για την σωστή λειτουργία αυτών, ενώ η δεύτερη θα δουλέψει πάνω στο εθνικό χωροταξικό και θα παρουσιάσει την πρόταση των οικολογικών κινήσεων για την ανάπτυξη της ΒΑ Ελλάδας.

Τέλος, ορίστηκε η επόμενη συνάντηση στο νομό Ροδόπης το Σεπτέμβριο, με θέμα τη διαχείριση απορριμμάτων και την οργάνωση της συμμετοχής μας στο Συνέδριο του ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο. τον Οκτώβριο στις Σέρρες.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.