Συναντηση με τον Συντονιστη του Αμερικανικου Υπουργειου Εξωτερικων για το Κυπριακο ειχε ο Ευριπιδης Στυλιανιδης

Συνάντηση με τον Ειδικό Συντονιστή του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό, κ. Τόμας Ούεστον είχαν σήμερα ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Καθηγητής, κ. Γ. Βαληνάκης.

Στη συζήτηση εξετάστηκαν η πορεία του Κυπριακού και η αμερικανική στάση μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, ενώ ο κ. Ουέστον ανέπτυξε τους στόχους της περιοδείας του σε Άγκυρα, Αθήνα και Λευκωσία.

Από την πλευρά τους, οι κκ. Στυλιανίδης και Βαληνάκης επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας την ανάγκη διασφάλισης μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και τη λογική των κοινοτικών ελευθεριών. Υπογράμμισαν, επίσης, τη θέση του κόμματος ότι δεν νοείται διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να συμπεριλαμβάνεται, στο πρώτο κύμα, η Κύπρος, και ότι πρέπει, ήδη από τώρα, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να αποτραπούν τυχόν καθυστερήσεις με πρόθεση την κωλυσιεργία από την τουρκοκυπριακή ηγεσία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.