Συναντηση με το δημαρχο Χρηστο Τοκαμανη

Μηνύματα αγάπης, στήριξης και ενδιαφέροντος για τα παιδιά της χώρας εξέπεμψε σήμερα από το Διδυμότειχο το Υπουργείο Παιδείας, δια μέσου του Υφυπουργού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου που επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμαρχο και τα σχολεία της πόλης τιμώντας την Ημέρα του Παιδιού.

Ο κ. Λυκουρέντζος κατ’εξαίρεση και πριν την επίσκεψη στα σχολεία, είχε νωρίς το πρωί συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Τοκαμάνη στο γραφείο του, παρουσία και άλλων εμπλεκόμενων φορέων.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ.Υφυπουργός ενδιαφέρθηκε για την πορεία του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στην πόλη, καθώς και οτιδήποτε αφορά την λειτουργία της εκπαιδευτικής ζωής στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Χρήστος Τοκαμάνης δεν παρέλειψε να εκφράσει εξαρχής την ικανοποίηση του για την λειτουργία του ΤΕΙ, ενώ στην συνέχεια έκανε μια λεπτομερή παρουσίαση και αναφορά πάνω στα ζητήματα εκπαίδευσης που αφορούν την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου στάθηκε ιδιαίτερα σε δύο βασικά θέματα σχετικά με 1) την κατασκευή νέας πτέρυγας του 1ου Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου και 2) την οικονομική επιχορήγηση για την αποπεράτωση των επισκευών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης.

Για το πρώτο αίτημα ο κ. Τοκαμάνης επισήμανε ότι η νέα πτέρυγα είναι άμεσης προτεραιότητας για τον Δήμο εφόσον θα καλύψει στεγαστικές και λειτουργικές ανάγκες της Β-θμιας Εκπαίδευσης αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους μαθητές.

Σχετικά με το 2ο αίτημα, τόνισε πως πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο 1ο Δημοτικό Σχολείο κτίριο – κόσμημα της πόλης, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου ζήτησε την χορήγηση πιστώσεων από το ΥΠΕΠΘ ώστε να αποπερατωθούν οι εργασίες συντήρησης του κτιρίου οι οποίες έμειναν ημιτελείς λόγω των περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου. Εργασίες που αφορούν την αποκατάσταση των υπόλοιπων δύο όψεων του κτιρίου με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του, αλλά και στην κατασκευή καινούργιων τουαλετών, πιο λειτουργικών από τις υπάρχουσες.

Θετικός ως προς το αίτημα που αφορά την αποπεράτωση των εργασιών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Διδυμοτείχου ήταν ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει την επιτάχυνση – προώθηση των απαραίτητων ενεργειών ώστε σύντομα να επιλυθεί το αίτημα που αφορά την δημιουργία νέας σχολικής πτέρυγας στο Διδυμότειχο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.